< Inapoi la Stiri

Cum sa va intelegeti cu colegii dificili?

Postat de Myjob la data de 6 ianuarie 2007

In compania dumneavoastra aveti un coleg cu care pur si simplu nu vorbiti pentru ca nu va face placere. Nici lui. Va evitati reciproc, pe cat posibil, fie ca este vorba de o sedita fie ca este vorba de o petrecere a firmei.

Oricine se intalneste cu persoane dificile, situatii stresante sau circumstante dezamagitoare in fiecare parte a vietii: cariera, casatorie, prietenii. Din pacate nu putem evita aceste situatii. Totusi putem face un minim de efort pentru ca nu vrem sa parasim locul de munca, sa divortam sau sa schimbam prietenii.

Ce e de facut in situatia in care vreti totusi sa aveti o relatie mai normala cu colegul dumneavoastra?

1. Valorificati-va avantajul de a fi diferiti
In general, suntem atrasi de oamenii care sunt opusul nostru. Conducatorului ii place sa fie prieten cu cineva care se lasa condus, celui serios si inchis in gandurile sale ii place compania unui voios coleric care debordeaza de energie. In cazul in care intre cele doua persoane atat de opuse nu exista si cateva puncte comune pe baza carora sa apara si reapara mereu intelegerea relatiile interpersonale pot deveni stresante. Puterea este numai a dumneavoastra si tine de perceptie. Incercati sa vedeti in alta lumina punctele care va diferentiaza de coleg. Daca dumneavoastra sunteti prea grabit si colegul este prea incet in activitatile de birou incercati sa invatati ceva de la el daca veti lucra impreuna.

2. Ganditi-va ca si colegul doreste o relatie normala
In momentul in care incercati sa restabiliti legatura cu colegul ganditi-va ca probabil si el doreste sa poata lucra in conditii normale cu dumneavoastra asa cum o face cu altii. Daca stiti deja asta va va fi mai usor sa spuneti: ¿Imi pare rau¿ sau ¿S-ar putea sa nu am dreptate¿. Astfel nu veti ceda dumneavoastra, ci veti deschide usa dialogului.


Citeste continuarea articolului

Sfaturi esentiale despre tinuta la interviu

Felicitari, ati fost solicitat pentru un interviu. Va pregatiti. Vizitati site-ul companiei, recititi cu atentie anuntul de recrutare si CV-ul dumneavoastra. Va pregatiti cu un nou CV. Cum va veti prezenta insa la interviu?
Ganditi-va la postul pentru care va prezentati la interviu. Care este pozitia ierarhica. Va prezentati pentru un post de vanzari in care trebuie sa demonstrati ca aveti o tinuta prezentabila? Va prezentati pentru un post de manager sau de asisistent? Daca va ganditi sa alegeti un costum dati atentie culorii.

Negrul poate fi prea sobru, un gri inchis este mai indicat. Culorile inchise arata formalitate, conservatorism si autoritate. Culorile deschise (bej, bleu, cachi, oliv) arata deschidere si optimism. Inainte sa iesiti pe usa MyJob va spune sa:

Nu purtati ochelari de soare si nici pe cap in timpul interviului.

Nu purtati ceasuri de plastic, mari si sport.

Nu luati o intreaga cutie de pixuri cu dumneaovastra, unul singur este suficient.

Nu purtati multi cercei.

Acoperiti-va tatuajele, daca sunt vizibile.

Aveti grija la tinuta generala, pantofii sport si costumul nu se potrivesc.

Alegeti-va hainele cu o zi inainta, veti putea sa va asigurati ca nu sunt sifonate sau patate.

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti