< Inapoi la Stiri

Muncesc doar pentru salariu?

Postat de Myjob la data de 5 ianuarie 2007

Salariul ca sursa de motivatie, dar nu singura
Hai sa plecam de la un posibil job ideal: un salariu mare la care se adauga beneficii, o munca care iti place si in plus ai parte de un mediu de lucru minunat. Dar, cum rar le poti avea pe toate, ai renunta la un job la care ai un salariu mare pentru ca nu-ti place politica organizationala a firmei, atmosfera de lucru sau pentru ca munca pe care o prestezi nu ti se potriveste?

Din ce in ce mai multe companii depun eforturi considerabile în alcatuirea unui pachet de stimulare-motivare cat mai atractiv. Pe langa salarii, sunt oferite beneficii precum masina de serviciu, telefon mobil, laptop, concedii in case de vacanta ale companiei, asigurarea mesei sau asigurari medicale. Ele se axeaza astfel mai mult pe ideea ca daca platesti oamenii in mod corespunzator, ei vor fi motivati.

Insa principalii factori de insatisfactie, asa cum reiese din cercetarile pe tema motivatiei de a munci, ar fi: politica, administrarea si managementul companiei, procedurile de control, relatiile interumane, statutul individual pe care îl confera o anumita pozitie în companie, venitul salariatului, siguranta postului si impactul serviciului asupra vietii personale.

Daca se tine cont de faptul ca oamenii nu lucreaza doar pentru bani ci si pentru ca le place ceea ce fac si ca persoane diferite sunt motivate de lucruri diferite se intelege de ce pe unii angajati ii motiveaza zilele libere, oferite ca bonus, pentru a le petrece impreuna cu familia, iar altii pot fi motivati de faptul ca postul pe care il ocupa le ofera recunoastere sociala.

In acelasi timp o importanta mare pentru ca o companie sa aiba succes o constituie preocuparea managerilor pentru crearea unei culturi organizationale propice performantei, indreaptandu-si eforturile spre crearea unei echipe de oameni de valoare pentru care depun eforturi de a-i pastra. Construiesc astfel o ambianta facila pentru dezvoltarea motivatiei pentru fiecare angajat în parte.

Plata trebuie sa fie corecta¿

Importanta banilor ca factor motivational reiese si din faptul ca unii oamenii isi judeca succesul sau esecul in functie de marimea salariului cu care sunt recompensati pentru munca prestata. De asemenea salariul poate fi considerat si un factor de supravietuire, mai ales pentru pozitiile inferioare dintr-o ierarhie, pozitii caracterizate prin predominanta nevoilor primare, de baza, numite popular ¿siguranta zilei de maine¿.

De asemenea, pe langa salariul fix, ca un stimulent, pentru o munca mai productiva sunt folosite diferite forme de recompensare in forma unor sume de bani sau a unor avantaje financiare. De exemplu bonusurile sau primele, cea mai cunoscuta forma a lor fiind plata unei anumite sume prestabilite pentru o productie suplimentara. Pot fi platite in mod individual sau in grup. Ele trebuie sa fie acordate corect, pentru ca, in caz contrar, pot determina resentimente sau frustari.

Citeste continuarea articolului

Procedura de recunoastere in Spania a diplomelor obtinute in Romania

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a adus cetatenilor acestei micute tari recunoasterea diplomelor de studiu pe care acestia le detin. Departamentul pentru Munca in Strainatate a decis sa informeze opinia publica cu privire la procedurile de recunoastere in Spania a diplomelor cetatenilor romani, respectiv: formalitatile necesare pentru echivalarea diplomelor preuniversitare in Spania; accesul la studii preuniversitare in Spania a elevilor romani; actele si formalitatile necesare pentru echivalarea diplomelor universitare in Spania.

Echivalarea diplomelor preuniversitare

Pentru echivalarea diplomelor preuniversitare obtinute in Romania sunt necesare urmatoarele documente:

1. Cerere tip si ¿Fisa de inscriere provizorie in centre educative si la examene oficiale¿

2. Fotocopie stampilata a pasaportului (¿Compulsa¿) (se obtine in Romania la Biroul Atasat Invatamant sau la Ambasada Spaniei. In spania se poate obtine la orice institutie oficiala);

3. Diploma de Bacalaureat autentificata la Centrul de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, legalizata cu apostila de la Haga (la prefectura din localitate) - in Spania se trimite fotocopia legalizata;

4. traducerea Diplomei de Bacalaureat in limba spaniola, legalizata la notariat si supralegalizata cu Apostila de la Haga (Curtea de Apel din localitate);

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti