< Inapoi la Stiri

Cum sa supravietuiti intoarcerii la serviciu

Postat de Myjob la data de 4 ianuarie 2007

Stim cat de grea este intoarcerea la birou dupa un concediu petrecut departe de responsabilitati, de stres, sau de problemele de la serviciu. Va asteapta sute de emailuri, zeci de activitati derulate, si mormane de documente pe birou. De aceea va oferim cateva idei pentru a va ajuta sa treceti peste acest moment fara eforturi exagerate, si fara a va speria de "ce va asteapta".

Nu fixati stacheta in varf din prima zi
Incercati ca macar in primele 2-3 zile in care reveniti la birou sa nu va programati intalniri, sau activitati care va iau timp sau pentru care trebuie sa va pregatiti. Studiile spun ca reacomodarea cu locul de munca pana la productivitate maxima poate dura pana la doua zile. Asa ca nu va speriati si nu va enervati daca nu va ies toate asa cum ar trebui din prima zi. In plus, pentru a scapa mai usor de aceste zile, nu va programati activitati prea solicitante.

Pauzele mici si dese...
Pentru primele doua saptamani, impuneti-va pauze zilnice de 5-10 minute in care sa va relaxati, reducand astfel stresul generat de revenirea la serviciu si ceea ce aveti de recuperat din urma.Va recomandam sa luati cate una dupa fiecare activitate importanta pe care ati finalizat-o. Aceste mici pauze trebuie completate de un bun management al timpului dvs astfel incat sa nu fiti nevoit sa stati peste program pentru a recupera.

Eliminati intreruperile.
Dupa curatarea initiala, verificati-va emailul intre anumite intervale orare, stabilite dinainte, si raspundeti negativ colegilor care va intreaba daca "aveti un minut?" Cand va vine o idee care nu are legatura cu ceea ce faceti in momentul respectiv, nu va lasati distras, notati-o pe un post-it, sau in agenda, si reveniti la activitatea initiala. Cititi lista de notite la sfarsitul zilei.Si incercati sa oferiti si sefului acelasi privilegiu. Nu-l stresati din prima zi cu intrebari, clarificari, decizii.

Citeste continuarea articolului

Invazia muncitorilor romani si bulgari in Marea Britanie nu s-a produs

Presa britanica se ocupa in continuare de Romania si Bulgaria, devenite de patru zile membre ale UE.

Ziarul "The Independent" titreaza: "Afluxul de imigranti nu s-a materializat". "Aparatele de fotografiat erau gata, reporterii stateau pregatiti sa intercepteze avangarda celei mai recente invazii a Marii Britanii dinspre Europa Rasariteana. Singurul lucru care a lipsit au fost imigrantii". Cetatenii celor mai noi membri ai UE par sa fi preferat sa ramana acasa, mai scrie "The Independent", care adauga ca startul lent a fost salutat de unii ca o dovada ca potopul urmeaza sa fie mai mult un firicel.

"The Times" publica un comentariu consacrat sanselor Romaniei si ale Bulgariei de a repeta evolutia economica post-aderare pe care au cunoscut-o Spania sau Republica Irlanda.

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti