< Inapoi la Stiri

Germania nu are suficienti medici, ingineri, universitari

Postat de Myjob la data de 4 ianuarie 2007

Germania se confrunta cu lipsa de angajati cu inalta calificare: medici, ingineri, profesori universitari. Motivul: impozite considerate prea mari, salarii relativ mai mici si sistem de lucru prea putin flexibil. Situatia poate sa para paradoxala, pentru ca Germania are una din cele mai inalte rate de somaj in UE: 10,2 %.

Anul trecut, pentru prima data, numarul germanilor care au emigrat a fost mai mare decat numarul imigrantilor. Data fiind rata de somaj, Germania a introdus conditii restrictive la imigratie, extinzand interdictia pentru angajarea cetatenilor din noile state-membre UE pana in 2009, acum inclusiv pentru Romania si Bulgaria.

In 2005, pentru prima data dupa 1968 numarul germanilor care au parasit tara - 144,815 - a fost mai mare decat numarul celor care s-au intors. A fost suficient pentru discutii privind hemoragia de creiere din Germania si despre necesitatea nuantarii politicii fata de imigratie, prin incurajarea imigratiei de personal cu inalta calificare pentru pozitiile care raman neocupate. Aproximativ 16% din companiile germane anunta posturi neocupate pentru pozitii care necesita inalta calificare. In 2005 aproximativ 12 000 de medici germani lucrau in strainatate, atrasi mai ales de salarii care ajungeau uneori la dublul celor pe care le primeau in patrie.

Citeste continuarea articolului

4 sfaturi pentru 8 ore de munca mai placute

5 zile pe saptamana, 8 ore (minim) din 24 le petreceti la birou alaturi de colegi muncind. Daca rutina zilnica v-a distrus placerea de a munci iata cateva lucruri pe care le puteti face astfel incat sa incat sa recapatati bucuria de a veni la birou:

Faceti ceva pentru dumneavoastra
Daca tot trebuie sa petreceti atata vreme in birou de ce sa nu il ¿umanizati¿ un pic, aducandu-l mai aproape de sufletul dumneavoastra. Daca aveti un hobby aduceti ceva din hobby-ul dumneavoastra la birou. Sunteti schior aduceti un bat de schi si puneti-l langa birou, daca va plac animalele aduceti un acvariu de birou; va va face sa zambiti in zilele in care sunteti in lupta cu timpul pentru a termina un raport.

Faceti ceva frumos pentru un coleg
Puteti sa va ajutati un coleg care este in urma cu un proiect. Ajutati-l si va veti simti mai bine. Zambiti dimineata cand va intalniti cu colegii pe hol sau la cafea. Daca ajungeti mai devreme faceti cafeaua si oferiti-o colegului/colegei care in fiecare dimineata face acest lucru.

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti