< Inapoi la Stiri

Muncitorii romani si bulgari vor avea accesul restrictionat pe piata muncii in Germania

Postat de Myjob la data de 21 decembrie 2006

Muncitorii romani si bulgari vor avea accesul restrictionat cel putin 2 ani pe piata muncii in Germania. Guvernul de la Berlin a luat aceasta decizie pentru a favoriza reducerea somajului in randul propriilor muncitori.

Decizia a fost luata in sedinta saptamanala de miercuri, cand s-a hotarat activarea clauzelor privind restrangerea accesului fortei de munca din Romania si Bulgaria pe piata muncii din Germania pe o perioada de 2 ani. De asemenea, activitatea prestatorilor de servicii din aceste tari, in domeniile constructii, curatenie si decoratiuni interioare va fi supusa unor restrictii pana la sfarsitul anului 2008.

Accesul fortei de munca din Romania si Bulgaria in Germania va fi permis, ca si pana acum, pe baza acordurilor bilaterale, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului pentru Munca si Probleme Sociale de la Berlin.

Conform tratatelor de aderare negociate de Romania si Bulgaria, tarile membre ale Uniunii Europene au posibilitatea de a restrictiona accesul fortei de munca din aceste state pentru o perioada de pana la 7 ani, decizia in acest sens urmand a fi reverificata si eventual revizuita dupa 2, respectiv 5 ani.

Citeste continuarea articolului

De ce CV electronic ?

Am primit aceasta intrebare acum vreo doua saptamani de la un partener de afaceri si trebuie sa va marturisesc ca am ramas absolut siderat la gandul ca in secolul XXI, dominat clar de Internet, cineva mai poate sa nu identifice imensul potential al recrutarii on-line. Voi enumera asadar cateva din avantajele majore pe care un CV electronic le prezinta:

1. Un CV electronic nu va asigura automat un job insa va face "sa intrati in carti" pentru ca in foarte scurt timp firmele vor intelege avantajul recrutarii on-line: timp redus, costuri mult mai mici, acuratete mai mare. Astfel, procesul de recrutare va suferi o mutatie, Internetul patrunzand si in acest domeniu. In general ma feresc sa fac previziuni, insa este foarte clar ca firmele de consultanta in Resurse Umane precum si angajatii celorlalte companii specializati in recrutare vor avea ca atributie principala intervievarea si evaluarea candidatilor selectati din bazele de date on-line. Ca o premisa a succesului, va trebui sa fiti prezenti in aceste baze de date;

2. Un alt avantaj al CV-ului electronic este ca per ansamblu este mai putin perisabil decat un CV clasic (pe suport de hartie: scrisoare sau fax). In general bazele de date specializate in recrutarea on-line permit up-grade-ul unui CV mai vechi. Cu alte cuvinte, daca ati trimis o scrisoare continand un CV unei companii la care ati dori sa va angajati si intre timp au aparut modificari in CV-ul vostru, este destul de greu sa va asigurati ca potentialul angajator va trece noile informatii in CV. In ceea ce priveste CV-ul electronic, actualizarea informatiilor tine numai de voi, fiind suficient sa intrati pe pagina de web pe care v-ati introdus initila CV-ul si sa operati modificarile.

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti