< Inapoi la Stiri

Un singur pas de la reusita la esec: CV-ul

Postat de Myjob la data de 19 decembrie 2006

Revolutia din 1989 ne-a gasit bine ancorati in structurile unei economii centralizate si, mai rau, in mentalitatile specifice societatii socialiste. Sa fi fost oare mai bine? La urma urmei fiecare absolvent ¿de ceva¿ primea repartitie si-si gasea locul in sistem. Probabil ca la intrebarea de mai sus vor raspunde cu un DA hotarat exact acele persoane pentru care cuvantul aspiratii nu are nici un fel de semnificatie. Pentru aceia dintre noi pentru care cariera este o suma de valori si un comportament specific, uniformizarea abilitatilor personale si profesionale (lucrul la care ¿sistemul socialist¿ se pricepea de minune) a constituit argumentul hotarator pentru care economia de tip capitalist (chiar si asa cum este ea inteleasa in Romania) reprezinta sansa dezvoltarii personale.

Faptul ca a fi cei mai buni nu este la indemana oricui e unanim acceptat, insa n-am auzit pe nimeni pana acum sa nu-si fi dorit acest lucru, macar la nivel declarativ. Cum insa intre declaratii si realitati exista de multe ori o mare diferenta, se intampla inca sa descoperi cu surprindere aspecte hilare ale unor procese de recrutare de masa.

Ca fenomen, se inregistreaza o crestere constanta a mobilitatii resursei umane. Acest fapt se datoreaza, pe de o parte, aspectelor economice defavorabile cu care se confrunta o larga categorie de persoane si, pe de alta parte, modificarilor survenite in sistemele de valori ale respectivelor categorii de angajati.

Cu toate acestea, exista multe voci care sustin ca piata e in stationare si, implicit, crearea de noi locuri de munca, ca s-au creat deja ¿retelele informale¿ de recrutare (angajarea pe baza de recomandari venite din cercurile de cunoscuti ale decidentilor), ca e din ce in ce mai greu de gasit un loc de munca etc.

Nu neaga nimeni ca mare parte din aceste fenomene sunt adevarate insa un studiu recent efectuat arata ca, din circa 2.000 de CV-uri venite prin e-mail si fax pentru patru pozitii in orase diferite, doar 160 au trecut de prima selectie. Veti spune, probabil, ca acest lucru se intampla ca urmare a factorilor descrisi mai sus. Nimic mai fals dragi candidati!


Citeste continuarea articolului

Asigurari sociale pentru romanii ce muncesc in UE

Odata cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana, muncitorii romani ce lucreaza cu contract de munca in strainatate vor putea solicita transferarea prestatiilor de asigurari sociale la sistemul de asigurare din tara respectiva. Totodata, lucratorii romani vor beneficia de totalizarea perioadelor de asigurare in vederea stabilirii si acordarii drepturilor, ceea ce presupune luarea in considerare a perioadelor de asigurare realizate in propriul stat, cit si a perioadelor realizate in celelalte state membre UE.
Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti