< Inapoi la Stiri

Ce este head-hunting-ul?

Postat de Myjob la data de 19 decembrie 2006

Cu foarte multa vreme in urma, undeva, prin Nigeria, Indonezia si Taiwan, existau niste oameni care se numeau ¿vanatori de capete¿, pentru ca identificau potentiale victime din triburile dusmane, dupa anumite criterii, apoi, intr-o maniera structurata si cu multa tenacitate si perseverenta, le vanau, iar capetele lor le duceau sefului de trib ca trofee.

Astazi, pe plaiurile mioritice, pentru ca ne place atat de mult sa preluam terminologia anglo-saxona in toate domeniile de afaceri, ¿vanatorii de capete¿ se numesc head-hunter-i, fiind cei care vizeaza atragerea ¿trofeelor¿ umane, a celor care se dovedesc a fi adevarate valori pentru companiile in care lucreaza.

In ultimul timp, se vorbeste tot mai mult despre head-hunting. Dar care ar fi diferenta dintre head-hunting si recrutare?

Diferenta dintre recrutarea clasica si head-hunting

Recruterii pot fi impartiti in doua categorii:
-cei care lucreaza intern, pentru o organizatie,
-cei care lucreaza in consultanta, pentru mai multi clienti; uneori, acestia sunt numiti si head-hunter-i.
Adevaratii head-hunteri sunt cei care cauta candidatii cei mai valorosi pentru pozitii-cheie din companie (top si middle management, specialisti), candidati care, spre deosebire de cum se petrec lucrurile in recrutarea clasica, cel mai probabil nici nu au aplicat pentru acea pozitie, sau pozitia respectiva nici nu a fost facuta publica. Head-hunting-ul se mai numeste si executive search, referindu-se la aceasta maniera de cautare tintita.

Citeste continuarea articolului

Studentii pot lucra in Germania

Studentii care intentioneaza sa obtina un contract de munca in Germania, pe perioada vacantei de vara din anul 2007 se pot inscrie in continuare in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca din capitala. Perioada de inscriere a fost prelungita pina pe 22 decembrie a.c. iar contractele vor putea fi incheiate pentru o perioada de minim doua luni.
Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti