< Inapoi la Stiri

Spania si politica fata de forta de munca romaneasca

Postat de Myjob la data de 18 decembrie 2006

Politica pe care Spania o va aplica pentru forta de munca din Romania, dupa aderarea la Uniunea Europeana ¿ acesta a fost subiectul discutiei pe care ministrul spaniol de Interne, Alfredo Perez Rubalcaba si ministrul spaniol al Muncii si Afacerilor Sociale, Jesus Caldera Sanchez-Capitan au avut-o cu primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu sambata, la Palatul Victoria.

Ministrul de Interne a subliniat ca Spania a dorit sa aiba o consultare cu autoritatile romane, inaintea luarii unei decizii in acest sens, data fiind relatia speciala cu tara noastra, lucru care a fost apreciat de premierul Tariceanu. Primul-ministru a apreciat, de asemenea, modul in care Spania a tratat tema muncitorilor romani si a aratat ca este posibila gasirea unei solutii convenabile celor doua tari.

Solutia pe care o au in vedere autoritatile de la Madrid prevede ca, in primii doi ani dupa aderare, accesul muncitorilor romani sa se faca pe baza de permis de munca si de viza de munca. La finalul primului an se va face o evaluare, in urma careia este posibila ridicarea acestor restrictii.

Citeste continuarea articolului

Romanii si bulgarii vor putea lucra in Franta

De la 1 ianuarie, Franta va permite accesul muncitorilor imigranti romani si bulgari in 62 de meserii din domenii precum constructiile, industria hoteliera, administratia publica, industria si serviciile de curatenie si comert - afirma cotidianul francez "Les Echos" in editia sa de luni. Conform ziarului, serviciile administratiei franceze vor primi in zilele urmatoare noile reglementari pentru acordarea autorizatiilor de munca pentru straini.
Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti