< Inapoi la Stiri

Cum vor fi primiti romanii pe piata muncii din Spania?

Postat de Myjob la data de 16 decembrie 2006

Este o intrebare la care raspunsul va veni dupa 1 ianuarie 2007 si este subiectul convorbirilor pe care le va avea la Bucuresti ministrul spaniol al muncii, Jesus Caldera, asteptat sa soseasca in Romania vineri.

Numarul romanilor aflati in situatie ilegala in Spania este estimat la 300.000. Daca executivul spaniol ar decide accesul liber pe piata muncii al noilor cetateni comunitari, Ministerul Muncii ar trebui sa hotarasca intr-o forma sau alta si intrarea in legalitate a celor care lucreaza la negru, iar aceasta situatie este egala cu ultimul proces de regularizare, aspru criticat de cele mai multe tari europene, in timpul caruia peste 600.000 de imigranti au reusit sa obtina permise de rezidenta si de munca. Cele mai importante centrale sindicale spaniole au cerut ministrului Jesus Caldera sa impuna restrictii romanilor si bulgarilor incepand cu 1 ianuarie 2007 pentru o perioada de 2 ani, pentru a nu destabiliza piata muncii. Acelasi punct de vedere il au si asociatiile intreprinzatorilor spanioli.

Ministrul Jesus Caldera doreste ¿ dupa cum a reiesit din declaratii ceva mai vechi - impunerea unui moratoriu cu prevederi flexibile, adica liberlizarea accesului pe piata fortei de munca in anumite domenii, pe care spaniolii nu le prea solicita, din cauza retributiilor mici.


Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti