< Inapoi la Stiri

Ce este leadership-ul?

Postat de Myjob la data de 13 decembrie 2006

Poti exercita leadership fara sa fii sef, dar e o catastrofa sa fii sef fara leadership

Leadership ¿ un concept des citat. In general ¿ in legatura cu conducerea executiva sau administrativa, cu conducerea companiilor ¿ suna bine pentru presa. Nu exista echivalent in romana. La Center for Creative Leadership (CCL) conceptul se defineste nu atat in termeni de rol sau pozitie intr-o companie, cat mai degraba in termenii indeplinirii anumitor sarcini, explica Andre Martin , unul din expertii centrului: ¿Leaderi sunt oamenii care, in relatie cu altii, sunt cei care indeplinesc sarcina de a stabili directia, construiesc angajamentele si creaza alinierea¿.
CCL a realizat un studiu intervievand telefonic 31 de respondenti asupra vietii lor ca leaderi de zi cu zi. Studiul a colectat dat privind definirea leadership-ului, principalele calitati ale unui leader, provocari curente cu care acestia se confrunta. Participantii au raspuns la intrebari legate de serviciu si de intamplarile care i-au influentat ca leaderi, dar si de cartile preferate, strategii de dezvoltare personala si modele de leadership.
Persoanele intervievate reprezinta 5 grupuri: educatori, functionari din sectorul public, provideri de servicii profesionsite, propietari de mici afaceri si leaderi atipici. Cu alte cuvinte au vorbit cu profesori, un dealer de masini, medici, un contabil, un primar, un director de NGO, voluntari ai Peace Corps, mame casnice.
Concluziile? In ce priveste definirea leadership-ului toti acesti oameni aparent atat de diferiti au formulat opinii asemanatoare. O persoana din sfera invatamantului a spus: ¿Ca profesor, leadership-ul este capacitatea de a stimula si conduce in mod eficient elevii in intelegerea sarguintei necesare si a valorii orelor de clasa, ca si a esentei a ceea ce se preda¿. In mod destul de asemanator, un rabin a vorbit de ¿ a stimula inspiratia oamenilor¿ si ghidarea unui proces decizional¿

Citeste continuarea articolului

UN POTENTIAL JOB

Sa presupunem ca doriti sa obtineti un (nou) job. Va pregatiti temeinic pentru acest interviu cautand informatii despre firma angajatoare: domeniu de activitate, structura capitalului (roman, strain, mixt), numar de salariati, nivelul aproximativ al salariilor, etc. Va aranjati tinuta astfel incat sa va fie cat mai favorabila ... iar la acest capitol aveti zeci de surse de informare (inclusiv arhiva de articole MyJob).

In sfarsit se apropie ora la care trebuie sa va prezentati la interviu. Va luati o marja de timp de rezerva de 10 - 15 minute (pentru a fi siguri ca nu veti intarzia) si va indreptati spre sediul firmei. Odata ajunsi acolo sunteti primiti de receptionista si invitati sa luati loc pana cand se va elibera persoana care se ocupa de interviuri.

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti