< Inapoi la Stiri

Erori in evaluarea si selectia candidatilor

Postat de Myjob la data de 11 decembrie 2006

Erori in evaluarea si selectia candidatilor (I)

Cum sa eficientizam procesul de recrutare
Angajarea este o provocare nu doar pentru candidati, ci si pentru angajatori. In timp ce candidatul trebuie sa isi pregatesca CV-ul si strategia pentru interviu(ri), angajatorul trebuie sa stabileasca un ansamblu de reguli mult mai complex pe baza caruia sa structureze procesul de evaluare si selectie a candidatilor. O strategie de recrutare deficienta va avea drept rezultat angajarea unei persoane nepotrivite, ridicand, in acelasi timp, costurile departamentului HR.
Eroarea generala comisa in evaluarea si selectia candidatilor consta in adoptarea unor proceduri defectuoase in diferitele etape de dinaintea si din timpul interviului. Daca nu sunt corectate, acestea pot duce, in final, la o decizie gresita.

Erori premergatoare intervievarii candidatului

1. Atunci cand se elibereaza sau se creeaza o pozitie in firma, angajatorul nu trebuie sa trateze cu superficialitate realizarea cat mai exacta a ¿fisei postului¿. Daca responsabilul HR nu stapaneste in totalitate domeniul pentru care face angajarile, el trebuie sa se adreseze specialistilor din companie pentru clarificari, astfel incat sa poata realiza o prezentare cat mai corecta a atributiilor postului, asigurandu-se ca managerul departamentului respectiv este de acord cu forma finala a job description-ului. Nespecificarea sarcinilor sau ¿incarcarea¿ pozitiei cu sarcini suplimentare constituie o practica inadecvata.



Citeste continuarea articolului

Meditatii online - cu copii din America?

Este clasica deja cartea lui Thomas Friedman ¿Lumea este plata¿, care descrie cu lux de amanunte urmarile globalizarii asupra pietei job-urilor. Se pare ca in zilele noastre nu e deloc neobisnuit sa te afli in New York si sa fii ghidat spre cel mai apropiat magazin al unei firme de catre o voce aflata la celalalt capat al lumii, sau sa apelezi din America la serviciile unui contabil aflat in India, sau sa comanzi un soft unei echipe din ... India. Aceasta tara si-a adjudecat 25 de milioane de dolari din totalul de 132 de milioane cat reprezinta industria on-line din SUA.



Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti