< Inapoi la Stiri

Interviul prin telefon - 5 to do, 5 don¿t

Postat de Myjob la data de 5 decembrie 2006

Interviul prin telefon - 5 to do, 5 don¿t

MyJob

Un prin pas spre jobul dorit
Interviu telefonic este o strategie relativ noua pe la noi, menita sa usureze procesul de recrutare si selectie. Motivele interviului pot fi multiple, de la verificarea unor date din CV, completarea lor sau chiar verificarea disponibilitatii pentru pozitie.
De exemplul, daca ati aplicat pentru o pozitie intr-un alt oras, s-ar putea sa fiti contactat pentru a confirma aplicatia si disponibilitatea de relocare (nu uitati in acest caz sa precizati ca nu aveti probleme cu deplasarea pentru interviu).

Ce e bine sa facem:

- Pentru un interviu prin telefon trebuie sa fii mereu pregatit. Nu stii niciodata cand poti fi sunat de catre un angajator pentru a se lamuri asupra unor date in ceea ce te priveste, pentru a se hotara daca te va chema la un interviu si asta doar printr-o discutie de cateva minute ..la telefon!! Nu trebuie sa te sperie acesta discutie. Daca ai fost sunat, inseamna ca CV-ul tau este interesant, deci ai sanse mari sa fii invitat la interviu.

- In momentul in care esti sunat e bine sa ai la indemana materiale ajutatoare cum ar fi CV-ul tau (poti fi intrebat de lucruri pe care ai si uitat ca le-ai scris acolo), un pix si ceva pe care va trebui sa notezi, in caz ca totul merge bine, adresa si numarul de telefon ale firmei de la care ai fost sunat si alte informatii de care vei avea nevoie in viitor.

- Pentru ajunge la un interviu fata in fata trebuie sa tratezi interviul prin telefon cu toata seriozitatea. Ca sa fii cat mai in forma imagineaza-ti ca esti fata in fata cu cel care te suna.

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti