< Inapoi la Stiri

Liderul, intre mit si realitate

Postat de Myjob la data de 4 decembrie 2006

Liderul, intre mit si realitate
10 pasi pentru a trezi liderul din noi
Se spune ca liderul este cel care arata calea, cel care atrage oamenii spre atingerea telurilor.
Ce facem pentru a fi recunoscuti ca fiind lideri? Lider poti fi in mod informal, acea persoana pe care un grup de prieteni o urmeaza intr-o actiune, sau in mod formal un manager al unui departament indiferent de numarul de oameni pe care ii coordoneaza, cu diferenta ca poti fi manager dar nu neaparat si lider al echipei tale.
Exista controverse pe tema leaddership-ului. Un lider se naste sau se formeaza? Oare nu exista in fiecare dintre noi acele trasaturi care pot fi intr-o stare latenta si care au nevoie de constientizare si exercitiu pentru a iesi la suprafata?

A dezvolta liderul din noi este poate un proces indelungat, un exercitiu minutios gandit prin care invatam despre noi sa fim curajosi si deschisi catre cei din jur.
A fi lider inseamna oare:
- Sa fi modest! Nimeni nu doreste sa urmeze in actiune un om arogant. A fi modest presupune ca esti dispus sa inveti de la cei din jur, sa fii sincer interesat de oameni, sa fii un bun ascultator. Comunicarea, ascultarea celor din jur are avantajul ca poti sa-ti cunosti interlocutorul, ii castigi increderea sit e imbogatesti cu noi informatii.
- Sa constientizezi punctele tale tari si slabe! A fi modest nu inseamna a nu fi constient de calitatile tale, inclusiv realizarile de care esti mandru. Acestea trebuie puse in valoare. Dar in aceiasi masura a-ti cunoaste punctele slabe nu inseamna fatalitate, este semnul ca faci vrei sa faci eforturi sa le atenuezi. Si asa ajungi sa gandesti ce oportunitati ai si cum le folosesti, dar si cum iti folosesti punctele tari in evitarea amenintarilor.

Citeste continuarea articolului


Alte recomandari

1.000 de morti sau disparuti in Filipine
1.000 de morti sau disparuti este bilantul alunecarilor de teren si valurilor de noroi produse dupa trecerea ciclonului Durian in Filipine. Conform bilantului provizoriu intocmit de protectia civila, s-a confirmat decesul a 425 de persoane, 599 fiind in continuare date disparute. Peste un milion de persoane au fost afectate de catastrofa care s-a abatut asupra tarii, dupa ce tone de noroi s-au scurs pe versantii vulcanului Mayon, dupa trecerea ciclonului Durian.Citeste continuarea articolului

Vodafone Romania reduce tarifele pentru convorbirile internationale
Loteria Vizelor, punct final
Arnold Schwarzenegger prezinta BMW Hydrogen 7

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti