< Inapoi la Stiri

La Multi Ani Romania!

Postat de Myjob la data de 30 noiembrie 2006

Anul 1918 reprezinta in istoria poporului roman anul triumfului idealului national, anul incununarii victorioase a lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar. Acest proces istoric, desfasurat pe intreg spatiul de locuire romanesc, a inregistrat puternice seisme in 1784, 1821, 1848-1849, ca si evenimente cardinale cum ar fi unirea Moldovei si Munteniei in 1859, proclamarea independentei absolute a tarii de sub dominatia otomana, consfintita pe campul de lupta de armata romana in razboiul din 1877-1878, precum si adunarile reprezentative, democratic alese ale romanilor din teritoriile aflate sub stapanirea straina de la Chisinau, Cernauti si Alba Iulia din 1918.
[...]
La 1 Decembrie 1918, in inima Transilvaniei, la Alba Iulia, votul Marii Adunarii Nationale pentru unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania, aclamat de o impresionanta adunare populara, incununa celelalte acte de unire de la Chisinau (27 martie/9 aprilie 1918) si Cernauti (15/28 noiembrie 1918) prin care Basarabia si Bucovina reveneau in hotarele Romaniei. Aceasta Romanie, in granitele sale firesti, s-a facut de la sine, peste indoielile si erorile clasei politice, ajutata ce-i drept si de un nemarginit noroc" - datorat destramarii concomitente a celor doua imperii rus si austro-ungar ce inglobau ambele teritorii romanesti, dupa cum scria unul dintre artizanii Unirii ei, generalul Radu R. Rosetti. Adunarile reprezentative si organele lor - Sfatul Tarii, Consiliul National Roman din Bucovina, Consiliul National Roman Central - prin hotararile lor liber consimtite au exprimat nazuintele poporului roman infaptuind unirea provinciilor romanesti cu patria mama intr-un cadru democratic, prin acte de vointa liber exprimata, pe teritoriu romanesc, inainte ca pacea sa puna capat formal - prin tratate internationale - primului razboi mondial.

Citeste continuarea articolului

Retelele de cartier

Retelele de cartier au inceput sa ia amploare undeva prin anul 2000, cand au fost infiintate primele ¿firme¿ de acest gen. Reteaua exista de pe vremea cablului BNC care impanzea blocurile impatimitilor de jocuri, inca de prin 1997 ¿ 1998, cand cablul FTP reprezenta un moft. Pe vremea aceea nu se punea problema de scos bani dintr-o retea, si nici nu prea existau conexiuni de Internet impartite cu vecinul de palier sau de peste strada. Daca, la inceput, scopul a fost ¿sharuirea¿, mai nou, ele au ca scop impartirea unui abonament la Internet si de-aici profitul, care a facut ca un numar din ce in ce mai mare de romani sa isi porneasca propria afacere, o retea de cartier.


Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Se scumpeste energia electrica cu 4,72%
Google alearga dupa secretele Yahoo
Amenzile rutiere se pot plati on-line

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti