< Inapoi la Stiri

Angajatorii nu mai platesc diplome, ci valori

Postat de Myjob la data de 30 noiembrie 2006

Fiecare dintre noi vrea ceva mai bun. Unii isi doresc mai mult, altii mai putin. Insa pana acum n-am intalnit pe nimeni care sa plece ¿de la bine¿ la ¿mai rau¿. De obicei e invers¿

Si ce face romanul cand isi planifica drumul profesional ? Scoala. Multa scoala ¿ ceea ce nu-i rau. Rau e atunci cand aceasta pregatire se face doar pentru acumularea cat mai multor diplome. Cu atat mai mult cu cat e bine stiut faptul ca scoala ofera o (buna) pregatire teoretica si ¿ cam atat. Evident, se dezvolta o serie de abilitati: capacitatea de a asimila si interpreta informatii, capacitatea de a interactiona cu diferite persoane, capacitatea de a gestiona situatii noi etc. Fireste ca toate acestea contribuie la conturarea unui profesionist indiferent de domeniul in care isi propune sa activeze. Lipseste, insa, spiritul practic ¿ capacitatea de a implementa cunostintele teoretice in activitatea curenta. Or, acesta este un aspect de care se izbeste absolventul (de studii medii sau superioare) inca de la primele incercari de angajare.

Care este reactia ? ¿Angajatorii sunt dificili, nepriceputi s.a.m.d. Si astfel ajunge mai mult sau mai putin proaspatul absolvent la concluzia ca piata fortei de munca a devenit mult mai restrictiva, cu cerinte in crestere.
Urmatorul pas ? Absolventul cauta prima facultate/program de master care-i iese in cale pe criteriul ¿se intra usor¿ sau ¿suna bine¿. La urma urmei, cu cat e denumirea mai pompoasa, cu atat e diploma mai usor vandabila, nu !? Cel putin asta e perceptia, caci altfel nu-mi pot explica aparitia atator zeci de noi facultati / specializari / programe de master, decat printr-o intensificare a cererii. Pana aici, totu-i OK. Gradul de civilizare al unei natiuni este dat, in ultima instanta, de nivelul sau de instruire.
Citeste continuarea articolului


Alte recomandari

Dambovita Center ¿ viitor complex de 5 stele in Capitala
In locul parasitei Case Radio, se va ridica Dambovita Center, un complex de constructii de 5 stele: hoteluri, mall-uri, apartamente, cinematografe si un sediu guvernamental ¿ anunta postul de televiziune N24 (29 noiembrie). Complexul va costa peste 130 de milioane de euro si va fi executat in aproximativ 9 ani. Banii vor fi alocati de o companie israeliana, de o firma turca si de statul roman, care detine 15% din proiect.
Citeste continuarea articolului

Politia monitorizeaza YouTube
Arhitectul lui Ceausescu renoveaza Palatul Becali
Mesajele presedintelui si premierului Romaniei de Ziua Nationala

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti