< Inapoi la Stiri

DE CE SE AMANA SFARSITUL LUMII

Postat de Myjob la data de 22 septembrie 2006

Vartan Arachelian : Sunteti specialist in domeniul atmosferei solare si, evident, vreau sa aflu de la dumneavoastra daca exista o activitate a Soarelui care ar putea explica modificarile care se produc de ceva vreme pe planeta noastra. Ma gandesc la evenimente meteorologice extreme, sau, iata, viteza de topire a calotei polare care a fost anul trecut de zece ori mai mare decat acum un deceniu, dar, de ce nu?, aparitia in Romania, de exemplu, a unor fenomene inexistente in trecut, cum sunt turbionii. Motive suficiente sa ne ingrijoreze si sa ne intrebam daca aceste mutatii meteorologice au o legatura directa cu schimbari comportamentale ale Cosmosului.
Zadig Mouradian : E adevarat ca tot ce se intampla pe pamant e conditionat de soare. Iar ce face soarele are efecte asupra atmosferei terestre. Insa problema e mai complicata decat aceasta relatie univoca. Nu poti afirma ca un fenomen de pe soare produce un anumit fenomen pe pamant, adica are un efect direct. In privinta fenomenelor pe care le-ati evocat si care ziceti ca apar mai frecvent sunt, probabil, intr-o buna masura influientate de activitatea oamenilor-faptele negative sunt cuantificabile, cum e cantitatea de carbon din atmosfera-in acelasi timp trebuie sa spun ca tot ce intampla acum pe pamant se poate explica si prin miscarea pamantului in jurul Soarelui, pozitia pamantului si a Soarelui si asa mai departe. Amandoua elementele, adica cele pur mecanice ceresti si elementele de polutie atmosferica sunt, in fond, in concurenta. Actualmente nu se poate defini daca una sau alta e preponderenta; probabil ca amandoua sunt cauze conjugate in efectele la care ne referim. Se cunoaste ca in istoria Terrei au fost perioade de glaciatiuni, chiar o buna parte din Europa era sub gheata. Asa ca e un fapt obisnuit ca in istoria sa Pamantul sa sufere transformari foarte mari dupa lungi perioade de timp. Numai ca acum traim intr-un ¿sat informatic¿ si toate stirile despre evenimente circula repede, iar oamenii se alarmeaza pentru fenomene care altadata erau cunoscute doar in zona de producere a lor. E adevarat ca sunt fenomene naturale avand consecinte umane si materiale greu de acceptat, dar asta e situatia pe planeta noastra de cand e viata aici.
Citeste continuarea articolului

ALTE RECOMANDARI:

America a ramas fara milionari

In primii 25 ¿cei mai bogati americani nu mai sunt milionari¿ Sunt numai miliardari! Pentru prima oara in 25 de ani de cand Forbes publica lista anuala a celor mai bogati 400 de americani.
Cel mai bogat dintre cei bogati este in continuare Bill Gates, fondatorul Microsoft. Averea sa, chiar dupa deducerea fondurilor donate, a crescut de la 51 de miliarde, cate avea anul trecut, la 53. Pe locul 2 este Warren Buffett cu 46 de miliarde de dolari, cu 6 mai multe decat anul trecut.
Citeste continuarea articolului

Aderarea ieftineste casele romanilor
Oprah Winfrey - presedinte?
Principalele modificari aduse de noul Cod rutier

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti