< Inapoi la Stiri

Walmark a achizitionat pachetul majoritar in societatea Aminostar, Republica Ceha

Postat de Trinec, Turnov la data de 12 septembrie 2006

In acest fel, Walmark a obtinut o cota de 75% din societatea Aminostar,Cehia. Restul de 25% ii apartin in continuare lui Josef Bukvic, fondatorul firmei Aminostar, care ramane pe mai departe unicul actionar si director al ei. Walmark a finantat tranzactia din surse proprii, iar amanuntele financiare ale acesteia nu vor fi facute publice de catre partile contractuale.

Inca din anul 2004 cand si-a vandut divizia producatoare de bauturi racoritoare, Walmark, producatorul de suplimenti nutritivi si medicamente, isi cauta alte achizitii intr-un domeniu apropiat de productia farmaceutica si de modul de viata sanatos. Dupa preluarea in ianuarie 2005 a societatii Profitness s.a., care detinea reteaua Vitaland - magazine pentru modul de viata sanatos, a venit la rand investirea de capital intr-un important producator indigen de suplimenti nutritivi si alimente pentru sportivi, Aminostar, s.r.o.. Conform celor spuse de directorul general Tomá¿ Macura, prin obtinerea Aminostarului, Walmark spera intr-o largire a influentei sale cu un nou segment de piata. ¿Domeniul alimentelor pentru sportivi prezinta multe sinergii cu sortimentul nostru de suplimenti nutritivi si medicamente in ceea ce priveste dezvoltarea, productia, vanzarea si marketingul. Este vorba despre un segment cu mare perspectiva de dezvoltare nu numai in tara, dar si in strainatate. Pentru prezentarea Aminostarului pe noile piete, vom folosi reteaua noastra de filiale din strainatate si activitatile departamentului de export. ¿

Referitor la aceasta tranzactie, Josef Bukvic directorul societatii Aminostar mentioneaza: ¿Aparitia unui partener economic puternic, ceea ce fara indoiala Walmark este, ii aduce societatii Aminostar o importanta baza financiara, de productie si logistica si grabeste patrunderea ei pe noi piete. Posibilitatea de a colabora cu Walmark in domeniul dezvoltarii, constituie o promisiune de prezentare mai rapida a noutatilor.¿.

.
Despre Aminostar
Societatea Aminostar a fost infiintata in anul 1996. In perioada actuala, produce aproximativ 80 de feluri de suplimenti nutritivi pentru sportivi si se numara printre firmele indigene de frunte in domeniul ei. Firma are 15 angajati, iar in anul 2005 a avut o cifra de afaceri de 3 milioane de euro. Jumatate din cifra sa de afaceri a fost obtinuta pe pietele din strainatate. Isi exporta produsele in mai multe tari ale UE, de ex. Spania, Portugalia, Italia, Marea Britanie. Fondatorul si deocamdata unicul asociat al firmei Aminostar, s.r.l. este Josef Bukvic.

Despre Walmark
Walmark, s.a. a fost infiintata in 1990. Are filiale in 7 tari ale Europei (Slovenia, Romania, Polonia, Ucraina, Ungaria, Lituania si Bulgaria) si exporta in mai bine de alte 20 de tari. Se numara printre leaderii de piata in domeniul suplimentilor alimentari in toata regiunea Europei centrale si de rasarit. Cifra de afaceri consolidata a grupului de intreprinderi Walmark pe anul calendaristic 2005 a depasit 75 milioane Euro, la un numar de aproximativ 900 angajati. Inca de la infiintarea ei, firma are un caracter pur ceh, cu capital indigen.
In Romania , Walmark este leader de piata cu 20 % in segmentul suplimentilor nutritionali ,cu o cifra de afaceri de 9,5 milioane Euro in 2005. Achizitia Aminostar reprezinta o oportuniate excelenta pentru Walmark Romania de a se adresa cu produse de calitate, si altor categorii de consumatori.

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti