< Inapoi la Stiri

Berlusconi a ajuns in instanta

Postat de Myjob la data de 21 noiembrie 2006

Astazi incepe in Italia procesul intentat fostului premier Silvio Berlusconi. Acesta este acuzat impreuna cu alte 12 persoane, printre care fostul sau avocat, David Mills, de evaziune fiscala si spalare de bani. Aducerea lui Berlusconi in justitie este posibila dupa incetarea imunitatii de care se bucura ca premier.
Obiectul procesului care porneste de la acuzatia care i se aduce lui Berlusconi ca a fondat, cu ajutorul lui David Mills, fostul sot al secretarului britanic pentru cultura Tessa Jowell , o retea de firme offshore care cumparau din SUA drepturi pentru niste filme pe care le revindeau apoi la preturi mult mai mari companiei de televiziune a lui Berlusconi, Mediaset. Conform acuzatiilor ¿ acest era un sistem creat pentru ca Berlusconi sa poata evita plata unei parti a impozitelor. O condamnare in acest caz poate duce la 4-12 ani de inchisoare. Toate persoanele aflate sub acuzare se declara nevinovate.
La inceputul anului viitor incepe un nou proces in care este implicat Berlusconi pentru influentarea actului justitiei.Acelasi fost avocat al lui Berlusconi, Mills este acuzat ca a primit 600.000 de dolari pentru a nu dezvalui in justitie detalii legate de companiile offshore in 2 procese desfasurate in 1997 si 1998.

Citeste continuarea articolului

A murit Zoe Ceausescu

Zoe Ceausescu a incetat din viata, luni seara, in locuinta sa din Cotroceni. Ea suferea de cancer, maladie pe cu care s-a luptat mai multi ani. Conform dorintei ei, va fi incinerata maine.
Persoane care au cunoscut-o au amintit ca in ultimul timp refuza sa iasa in public, traia foarte retras, in locuinta din cartierul Cotroceni, impreuna cu sotul ei, inginerul Mircea Opran.

Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Pretul gazelor ar putea stationa pana in 2008
Vom plati cu mobilul
In Africa, traditiile contribuie la raspandirea SIDA

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti