< Inapoi la Stiri

Cat, ce si cine plateste ¿ noile reglementari privind impozitul la vanzarea casei

Postat de Myjob la data de 20 noiembrie 2006

Din 2007, la transferul dreptului de proprietate asupra constructiilor de orice fel si asupra domeniilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor, contribuabilii vor plati un impozit care se calculeaza altfel decit pina in prezent ¿ scrie ¿Cotidianul¿ (20 noiembrie). Astfel, potrivit noului Cod Fiscal, prin transferul dreptului de proprietate se intelege: vinzare-cumparare, donatie, renta viagera, intretinere, schimb sau mostenire, inclusiv in cazul in care transferul se realizeaza printr-o hotarire judecatoreasca. In prezent, se plateste impozit doar pe profitul obtinut dintr-o astfel de tranzactie.

Pentru constructiile cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobindite intr-un termen de pina la trei ani inclusiv, se plateste un impozit de 3% pina la valoarea de 200.000 de lei inclusiv. Pentru ce depaseste valoarea de 200.000 de lei se achita un impozit de 6.000 de lei plus 2% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 de lei inclusiv. Pentru imobilele dobindite la o data mai mare de trei ani, impozitul este de 2% pina la valoarea de 200.000 de lei inclusiv, ce depaseste 200.000 de lei se va impozita cu 4.000 de lei plus 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 de lei inclusiv.
Citeste continuarea articolului

Bond contra pinguinii dansatori

Noul episod din seria James Bond realizata de Sony, ¿Casino Royal¿ avandu-l in rolul principal pe Daniel Craig ¿ noul Bond, - a atras un record de box-office de 40,6 milioane de dolari in prima saptamana in care a rulat in Statele Unite. Este un rezultat bun si un semnal bun pentru noul Bond, tinand cont de faptul ca penultimul film, ¿Die Another Day¿, cu Pierce Brosnan a avut recordul de 47,1 milioane de dolari, dar ultimul episod cu Brosnan, ¿The World Is Not Enough¿ nu a reusit ¿decat¿ 35,5 milioane de dolari.
Noul Bond a detronat filmul ¿Borat¿ (intrat pe ecrane la noi saptamana trecuta), care detinuse primul loc in box-office doua week-enduri la rand, dar a fost detronat la randul sau, - si destul de categoric, - de un film de desene animate Warner Bros.: ¿Happy Feet¿.



Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Stop mutilarii centrului istoric al Capitalei!
¿Energia intunecata¿, motorul universului?
Stolojan nu vrea cu Tariceanu; deocamdata

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti