< Inapoi la Stiri

Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril

Postat de Myjob la data de 8 noiembrie 2006

- Calendarele crestine marcheaza sarbatoarea "Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil" ca fiind dedicata ingerilor, in general, fiintele nevazute cu "trupuri ceresti", arhangheli, serafimi si heruvimi, care vegheaza ca randuiala lumii in cer si pe pamant sa dureze dupa voia divina a Creatorului.
- Ingerii sunt slujitorii mijlocitori dintre cer si pamant, mesageri ai divinitatii si aparatori ai omului, "cei ce umplu si asigura coerenta universului de la Dumnezeu pana la om" (cum scrie un inspirat preot si hermeneut ortodox), "din vecinatatea imediata a lui Dumnezeu pana la vecinatatea de inima a omului".
- Ingerii nu apar doar ca vestitori ai lui Dumnezeu pe pamant, ci tot ei vor calauzi, drept "cetateni ai Cerului", sufletul omului dupa moarte prin nesfarsitele spatii straine, in ascensiunea spre lumina lina a divinitatii.
- In Vechiul Testament, un inger il opreste pe Avraam sa-si sacrifice fiul, alt inger l-a salvat pe Lot din dezastrul Sodomei, alti ingeri il apara pe Daniil in groapa cu lei sau pe Azaria sa nu fie ars in cuptorul cu foc.
- In Noul Testament, Arhanghelul Gavriil i-a vestit preotului Zaharia nasterea lui Ioan Botezatorul si apoi i-a dus Fecioarei Maria in Cetatea Nazaret Buna Vestire a nasterii Fiului lui Dumnezeu. Alt inger i-a instiintat pe pastorii din Betleem ca in ieslea lor saraca se va naste Pruncul Sfant.
- Tot un inger a vestit Sfintei Familii pribegia in Egipt pentru a-l scapa pe Mantuitor de prigoana lui Irod iar la trei zile dupa rastignire un inger le-a anuntat pe mironositele Maria Magdalena, Maria si Salomea ca Domnul Cristos a inviat din morti. Ingerii vor fi, de asemenea, cei care vor vesti din trambitele lor ziua dreptei Judecati de Apoi.
- In Biblie, Arhanghelul Mihail apare ca unul dintre cei sapte conducatori ai ostilor ceresti, "ingerul care a vorbit (cu Moise) pe Muntele Sinai". S-ar putea ca din tot ce a pierdut omul de-a lungul istoriei sale pe pamant pierderile cele mai tragice sa fie accesul si comunicarea cu lumea dumnezeiasca a ingerilor, credinta in puterea ocrotitoare a nesfarsitei lor puritati.
Citeste continuarea articolului

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa este ingrijorat fata de atitudinea presei britanice

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) i-a transmis, luni, ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, o scrisoare deschisa prin care isi exprima "ingrijorarea fata de articolele sistematice de manipulare si instigare a opiniei publice britanice impotriva romanilor ca etnie si natiune", publicate in ultima perioada de tabloidele britanice.
"Intrucat presa engleza reprezinta un model pentru presa din Romania, ne adresam dumneavoastra cu ingrijorarea ca astfel de manifestari vor diminua considerabil increderea presei noastre in acest model. Nu este de neglijat nici riscul ca astfel de denigrari si calomnii la adresa romanilor sa afecteze imaginea Marii Britanii in ochii publicului romanesc, ceea ce credem ca nu este de dorit pentru nimeni", se arata in scrisoarea deschisa a CRP.
O serie de cotidiene britanice de mare tiraj au declansat in aceasta vara o campanie de presa vizand sprijinirea deciziei guvernului londonez de a impune restrictii pe piata de munca a Regatului Unit pentru muncitorii din Romania si Bulgaria dupa aderarea celor doua tari la UE, la 1 ianuarie 2007.
Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Obiceiuri si traditii de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
Uneori merita sa locuiesti intr-o masina!
Incep optimile Cupei Romaniei la fotbal

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti