< Inapoi la Stiri

Mass-media, prognozele si alegerile partiale din SUA

Postat de Myjob la data de 7 noiembrie 2006

Cotidianul Washington Times anunta decizia convenita intre cele 3 mari companii de televiziune din America de a nu anunta nici un fel de rezultate inainte de vreme, dat fiind ca in conditiile alegerilor partiale din acest an orice victorie a democratilor se poate interpreta ca repudiere a politicii presedintelui Bush si a razboiului din Irak, dar se poate ajunge cu aprecierile si la un vot de blam pentru politicile conservatoare in general.
Totusi, Washington Times se asteapta ca televiziunile sa anunte orice victorie a unui democrat (data fiind diferenta de fus orar intre coasta de est si cea de vest din SUA, gestul ar fi in masura sa influenteze votantii din est).
Este limpede ca Partidul Republican nu a fost in gratiile televiziunilor, dat fiind ca statisticile indica in saptamanile premergatoare votului o frecventa de numai 12% pentru reflectarea activitatii candidatilor acestui partid, spune Brent Baker de la Media Research Center ¿ pentru Washington Times.
Citeste continuarea articolului

Porumbeii si babuinii au o memorie¿ de elefant

Cel putin asa arata rezultatele primului studiu care cerceteaza capacitatea de memorare a celor doua necuvantatoare. Studiul de psihologie experimentala a fost publict in revista Academiei americane de stiinte (PNAS) sub semnatura lui Joel Fagot, de la Centrul national al cercetarii stiintifice (CNRS) din Marsilia, care a lucrat cu primatele, si a lui Robert Cook, de la Universitatea Tufts din Boston, care a studiat pasarile.
Cele doua specii au fost supuse aceluiasi tip de experiment: in fata unui ecran de calculator, doi babuini si doi porumbei (de rasa europeana) urmau sa faca asociatia intre imaginea afisata pe ecran si un cerc sau o cruce aratate imediat dupa aceea, exprimandu-se prin actionarea unei manete ¿ babuinii ¿ sau prin lovituri cu ciocul ¿ porumbeii.
In 5 ani, pasarile au memorat cel putin 800 ¿ 1200 de imagini si au reusit sa rezolve sarcina cu 3.000 de imagini. Maimutele au memorat 3.500 -5.000 de imagini dupa trei ani si jumatate de antrenament si au obtinut rezultate pozitive cu 6.000 de imagini.
Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Verdictul CNSAS in cazul Monei Musca ramane neschimbat
Titan ofera indicii asupra modului de aparatie a vietii pe Terra
Maramures - nota 4 la imagine

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti