< Inapoi la Stiri

Saddam Hussein a fost condamnat la moarte

Postat de Myjob la data de 5 noiembrie 2006

Saddam Hussein, fostul presedinte al Irakului, a fost gasit vinovat de catrea cei 5 judecatori ai Inaltului Tribunal Penal Irakian in procesul legat de masacrarea a 148 de tarani siiti din Dujail in 1982 si a fost condamnat la moarte prin spanzurare. Masacrul din 1982 a fost raspuns la tentativa esuata de asasinare a lui Saddam Hussein.
n acelasi proces a fost pronuntata sentinta de condamnare la moarte pentru inca 2 inculpati : unul din fratii vitregi ai lui Saddam, Barzan al-Tikriti, si fostul judecator sef, Awad Hamed al-Bander. Fostul vice-presedinte al Irakului, Taha Yassin Ramadan a fost condamnat la inchisoare pe viata, alti trei lideri irakieni au primit 15 de inchisoare si un singur acuzat, unul din liderii partidului Baas, Mohammed Azawi Ali a fost achitat.
Citeste continuarea articolului

Nedeclararea valorii reale a unei tranzactii imobiliare se pedepseste cu inchisoarea

Pentru nedeclararea valorii reale a tranzactiei in contractul de vanzare-cumparare al unui imobil, teren sau constructie, nu sunt prevazute in mod expres amenzi.
"Amenzile ce pot fi aplicate sunt cele de natura administrativa, ca penalitati de intarziere la plata impozitului, dupa calcularea valorii reale a transferului dreptului de proprietate asupra careia se aplica impozitarea. In conformitate cu legislatia in vigoare, nu sunt prevazute amenzi in mod expres", a explicat pentru "Gardianul" (4 noiembrie) Dan Borbely, avocat asociat la Tuca, Zbarcea & Asociatii. Nedeclararea sumei reale cu care a fost tranzactionat imobilul sau terenul reprezinta insa evaziune fiscala.
Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Se circula greu, din cauza zapezii
Un nou vaccin anti H5N1?
Fabrica de biciclete de la Deva - cea mai mare din sud-estul Europei

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti