< Inapoi la Stiri

Harta imobiliara a Capitalei

Postat de Myjob la data de 30 octombrie 2006

Conform unui studiu de piata realizat de compania Real Estate Advisory Group, sectorul 1 din Bucuresti se afla pe primul loc al pietei imobiliare din Capitala. In vreme ce pina acum investitiile s-au concentrat in unele zone, precum sectorul 1, altele nu au prezentat interes pentru investitori.
Cel mai bun exemplu este sectorul 4. Primele trei sectoare pe piata imobiliara sint: sectorul 1 ¿ primul loc cu 70,91 puncte, sectorul 2 ¿ al doilea loc cu 65,45 puncte, sectorul 3 ¿ al treilea loc cu 49,09 puncte. Topul este completat de sectorul 5 ¿ locul patru cu 45,45 puncte, sectorul 6 ¿ locul cinci cu 36,36 puncte si sectorul 4 ¿ ultimul loc cu 27,27 puncte.
Mai trebuie precizat faptul ca primele doua locuri sint ocupate de sectoare care au cel mai mare potential de dezvoltare pe piata imobiliara. Sectorul 1 conduce topul sectoarelor pe piata imobiliara. Acesta se remarca prin existenta ofertei de birouri de clasa A, aproximativ 121.670 mp spatii de birouri noi, prin numarul mare de societati comerciale, in jur de 18% din totalul celor inregistrate in Capitala, prin apropierea fata de aeroport, prin existenta spatiilor verzi, precum si prin interesul mare al investitorilor: a atras aproximativ 47% din totalul investitiilor imobiliare din Bucuresti.
Printre cele mai importante avantaje ale sectorului 1 sunt dotarea cu utilitati fata de celelalte sectoare, posibilitatea extinderii spre nord a orasului, cresterea cererii din partea utilizatorilor institutionali, precum si proiectele de infrastructura din aceasta zona (pasajul Basarab, magistrala de mare viteza). Dezavantajele sunt reprezentate de oferta redusa de proprietati comerciale, precum si preturile ridicate din acest sectorul la proprietatile imobiliare.
Citeste continuarea articolului


Alte recomandari

Bd. Magheru - in topul chiriilor scumpe
Michael Jackson reapare in public
Vranjkovic, in vizorul Stelei

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti