< Inapoi la Comunicate

MyJob: Romanii sunt din ce in ce mai interesati de joburile in strainatate

Postat de Myjob la data de 9 octombrie 2008

In ciuda initiativelor Guvernului si a promisiunilor electorale menite sa readuca in tara romanii de peste hotare, interesul pentru un loc de munca in strainatate continua sa creasca.

Numarul de candidati cu studii medii inscrisi pe MyJob.ro si interesati de un job intr-o alta tara a crescut in iulie si august 2008 cu peste 24% fata de acelasi interval de anul trecut. Peste 32.500 de CV-uri au fost trimise angajatorilor de pe MyJob.ro in aceasta perioada, iar in august 2008 s-au inregistrat mai multi candidati pentru un job in strainatate decat in oricare dintre lunile anilor 2007 si 2008.

Cei mai multi doritori de locuri de munca peste hotare au pana in 25 de ani - interesul acestora a crescut cu peste 67% comparativ cu anul precedent. Tinerii intre 26 si 30 de ani consituie al doilea grup de varsta ca marime atras de joburi in strainatate, insa numarul celor interesati se afla intr-o usoara scadere comparativ cu 2007.

Desi Spania si Italia sunt tarile cu cele mai mari comunitati de romani, anul acesta, destinatia preferata a celor inscrisi pe MyJob.ro este Marea Britanie, datorita diversitatii oportunitatilor existente in Regat. Urmatoarele trei tari atractive pentru candidatii MyJob.ro sunt Franta, Germania si Italia - comparativ cu 2007, anul acesta Norvegia nu se mai regaseste in preferintele romanilor care cauta un job in strainatate.

Turismul si constructiile sunt domeniile predilecte pe MyJob.ro pentru locuri de munca peste hotare - romanii isi confirma astfel disponibilitatea mai mare de a activa in aceste doua industrii in afara tarii. De remarcat ca in 2007 ingineria era, dupa turism, al doilea domeniu de interes pentru romanii ce doreau un job in strainatate, pe cand anul acesta a scazut semnificativ pana pe locul 8 in topul preferintelor candidatilor.

Despre MyJob.ro

Din anul 2001, MyJob.ro s-a aflat continuu in centrul activitatii pietei de recrutare din Romania, oferind un instrument util si eficient atat companiilor in cautare de resurse umane, cat si candidatilor dornici de a-si dezvolta o cariera de succes. Prin intermediul serviciilor oferite si a evenimentelor organizate, MyJob.ro ajuta la dezvoltarea dinamica a pietei de resurse umane din Romania.

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti