< Inapoi la Comunicate

Un numar dublu de romani isi cauta de munca la inceputul lui 2011

Postat de Myjob la data de 12 ianuarie 2011


Conform statisticilor site-ului de recrutare Myjob, in primele zile ale lui 2011 ofertele de joburi au inregistrat un numar record de aplicatii, cu 107% mai mare fata de perioada similara a anului trecut si de patru ori mai mare decat in ianuarie 2008, inainte de criza economica. In plus, site-urile de joburi inregistreaza zi de zi recorduri in ceea ce priveste numarul de vizitatori.

Procentul femeilor care isi cauta un job se apropie de 55%, in crestere usoara fata de anii trecuti, cand candidatii de sex feminin si masculin erau la fel de activi pe site-urile de recrutare. Domeniile preferate de romanii care isi trimit CV-ul companiilor la inceput de an sunt Vanzari, Secretariat / Administrativ, Banci / Finante, Contabilitate, Marketing / Cercetare de piata, Customer service / call center, Serviciu Clienti, Educatie / Training, Alimentatie / Comert si Distributie. De remarcat o modificare importanta fata de topul similar din 2010 – cresterea spectaculoasa a aplicatiilor din domeniul Educatie / Training, atat in tara, cat si peste hotare, de pe pozitia 31 anul trecut pana pe locul 8, in ianuarie 2011. Unul dintre posturile cu cele mai multe aplicatii pe site-ului de recrutare Myjob in aceasta perioada este tocmai un job de Educatoare/Invatatoare/Profesoara, ce a inregistrat deja peste 4200 de doritori.

Cat priveste dorinta romanilor de a pleca in strainatate, numarul candidatilor care trimit CV-ul pentru un job peste hotare este de asemenea dublu fata de ianuarie 2010, iar tarile preferate de compatrioti sunt Germania, Marea Britanie, Franta, Spania, Austria, Cipru, Belgia, Italia, Danemarca si Elvetia. Se pastreaza si se accentueaza tendinta din 2010, cand atat ofertele, cat si aplicatiile pentru joburi in strainate au devenit mai specializate, adresate profesionistilor din domenii ca Medical / Farmacie, Inginerie / Tehnologie, IT&C etc. Dovada este faptul ca din top 10 al aplicatiilor au disparut tari precum Grecia, cu o oferta in continuare bogata in ceea ce priveste locurile de munca sezoniere, adresate personalului ne- sau putin calificat.

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti