< Inapoi la Comunicate

Ce meserii sunt cele mai profitabile in criza

Postat de Myjob la data de 15 septembrie 2010


In aceasta perioada dificila pe piata muncii, studiile superioare sau specializarile nu mai garanteaza un venit ridicat. In prezent, un electrician sau un sofer profesionist din Capitala poate castiga mai mult decat un economist sau un inginer, iar diferentele sunt cu atat mai mari daca vorbim de medici, profesori sau functionari.

Salariul mediu pentru electricienii cu 3 pana la 5 ani experienta din Bucuresti este de 646 euro si putin mai mic – 613 euro pentru un sofer angajat tot in Capitala. In schimb, economistii cu acelasi nivel de experienta castiga, in medie, 500 de euro, la fel ca un inginer din productie sau constructii. Cel mai mic salariu mediu este cel al functionarilor administrativi – 384 euro, urmati de profesorii din Capitala, cu 393 de euro si de medicii primari – 429 euro.

Mai mult, oferta financiara din strainatate pentru electricieni sau sudori cu experienta o egaleaza pe cea pentru un medic primar – peste 2000 de Euro pe luna in tari precum Norvegia, Danemarca, Germania sau Olanda.

Insa castigatorii clasamentului sunt de departe profesionistii din IT – studiile si specializarile in acet domeniu renteaza si acum, un programator avand un salariu mediu de entry-level ce ajunge la 760 Euro in Capitala.

Datele sunt obtinute cu ajutorul calculatorului de salarii pus la dispozitie de site-ul de recrutare Myjob, serviciu gratuit care ofera informatii despre nivelul salarial in functie de meserie, localitate si anii de experienta pe piata muncii din Romania. “Pentru departajarea numarului mare de persoane care cauta un job in acest moment de criza, deseori, salariul este criteriul ultim in decizia angajatorilor. De aceea, pentru a avea mai multe sanse la un job, este indicat sa stii care este nivelul salarial din piata pentru postul la care aplici, sa poti negocia cat mai realist la interviu ca sa nu risti sa fii respins pentru pretentii exagerate”, spun specialistii site-ului de recrutare.  

Oricine poate folosi calculatorul de salarii Myjob, trebuie completate denumirea profesiei, orasul de activitate sau in care vizezi un job, nivelul de experienta si salariul actual sau cel dorit. Candidatii afla salariul mediu pentru postul respectiv, care este cea mai mica sau cea mai mare remuneratie pentru specializarea sa in localitatea respectiva si poate chiar compara rezultatele cu cele din alte profesii sau alte orase.

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti