< Inapoi la Comunicate

Peste 85% dintre romani ar pleca la munca in strainatate daca ar avea ocazia

Postat de Myjob la data de 3 august 2010


Din ce in ce mai multi conationali isi doresc sa paraseasca Romania in favoarea altor tari cu un nivel de trai mai ridicat si o mai mare stabilitate. Dintre cei peste 5000 de romani intervievati online de site-ul de recrutare Myjob, 86,82% declara ca ar pleca peste hotare.

In proportie de 43.94 %, participantii la sondaj afirma ca ar parasi Romania in favoarea unui job pentru calificarea lor in strainatate. Aproximativ un sfert dintre respondenti (25,36%) ar pleca in alta tara in orice moment, doar pentru ca, spun ei, sunt salarii mai mari si conditii mai bune, in timp ce 17,11% si-ar chema si partenerul de viata dupa ce se instaleaza peste hotare.

Putin peste 10 procente (10,27%) dintre cei chestionati nu doresc sa plece in strainatate cat timp familia lor se afla in Romania. Doar 3,32% dintre romanii participanti la sondaj afirma ca Romania merge intr-o directie buna si nu vor sa paraseasca tara.

Sondajul Myjob a fost realizat online la nivel national in perioada 7-31 iulie 2010, pe un esantion reprezentativ de 5160 de respondenti. In proportie de 47.68 %, barbatii ar pleca oricand in strainatate pentru un job care le respecta calificarea, fata de doar 38 de procente in cazul femeilor intervievate. De altfel, femeile sunt mai reticente in ceea ce priveste plecarea in strainatate fara familie, procentul celor pentru care acesta este un factor decisiv fiind dublu fata de cel al barbatilor (14,53%, respectiv 7,6%).

Un rezultat surprinzator al sondajului este cel privitor la grupele de varsta – cei peste 55 de ani sunt dispusi sa plece peste hotare in proportie de 70.27 % daca ar gasi un loc de munca adecvat. Acest segment de varsta numara si cei mai dezamagiti respondenti – doar 2,7 procente cred ca Romania se indreapta in directia corecta.

O treime dintre participantii la sondaj sunt din Bucuresti, iar cei mai dornici de duca sunt respondentii din Caras-Severin – niciunul dintre cei chestionati nu vrea sa ramana in tara. Urmeaza aradenii – doar 2,78% dintre acestia ar mai sta in Romania pentru ca au familie aici, insa niciunul nu crede ca tara noastra merge intr-o directie buna. De acord sunt si cei din judetele Moldovei – Suceava, Neamt, Vrancea, Bacau, Iasi si Galati, insa si muresenii sau bihorenii. Procentele cele mai ridicate (peste 60%) in ceea ce priveste plecarea la un job potrivit calificarii il au Salajul si Satu Mare, urmate de Alba, Braila si Bacau.

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti