< Inapoi la Comunicate

Nici 3% dintre romani nu cred ca masurile Guvernului vor scoate tara din criza

Postat de Myjob la data de 26 mai 2010


Conform celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, mai putin de 3 procente (2,89%) dintre cei intervievati sunt de parere ca masurile de austeritate propuse de Guvern vor contribui la iesirea Romaniei din criza in 2011. Inca 2,48% dintre participantii la sondaj cred ca aceste masuri vor aduce mai multi bani la buget.

In schimb, mai mult de jumatate dintre respondentii Myjob (50,55%) declara ca singurul efect al masurilor va fi diminuarea veniturilor celor care au deja salarii mici, iar aproape un sfert (24,1%) cred ca va creste economia subterana din Romania. In acelasi timp, alti 20% (19,97%) dintre participantii la sondaj sunt de parere ca masurile de austeritate vor genera mai multi someri.

Angajatii cu experienta in campul muncii si varsta peste 45 de ani sunt cei care nu cred aproape deloc in initiativele Guvernului, in timp ce tinerii cu mai putin de 1 an experienta sunt mai increzatori – peste 9 procente declara ca vom iesi din criza datorita masurilor de austeritate, iar 6,25% afirma ca vor intra mai multi bani la buget in acest fel.

Absolventii de studii masterale, MBA si doctorat (cca 11% dintre respondenti) nu acorda nici ei sanse de succes propunerilor anti-criza ale guvernantilor, in schimb, respondentii cu studii medii si postliceale crediteaza pachetul de masuri cu peste 9% sanse sa scoata Romania din criza. Cei mai optimisti sunt respondentii din Bucuresti, Sibiu, Cluj si Timis – peste 5,5% dintre acestia cred ca in 2011 situatia va reveni la normal, in timp ce pesimismul s-a concentrat in judetele Moldovei – Bacau, Vaslui, Iasi – unde peste 60% dintre participantii la sondaj sunt de parere ca masurile de austeritate vor genera doar salarii mai mici.

Sondajul Myjob a fost efectuat online la nivel national in perioada 18-25 mai pe un esantion reprezentativ de peste 2000 de respondenti si are o marja de eroare de +/- 2%.

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti