< Inapoi la Comunicate

Din ce in ce mai multi romani isi cauta de munca - peste 700.000 de aplicatii online pentru joburi in primele doua luni din 2010

Postat de Myjob la data de 3 martie 2010


Conform statisticilor site-ului de recrutare Myjob, in perioada ianuarie-februarie 2010 ofertele de joburi au inregistrat un numar record de aplicatii – peste 700.000 de CV-uri trimise in aceste doua luni de catre romanii dornici sa se angajeze.

Mai mult, media lunara de noi conturi de candidat a crescut de la aprox. 15.000 in perioada similara a lui 2009 la peste 25.000 anul acesta, iar cca 65.000 de candidati si-au reactualizat datele personale din CV in primele doua luni din 2010. In aceste conditii, numarul de aplicatii inregistrate pentru un loc de munca depaseste de cele mai multe ori cateva mii, cu precadere in cazul joburilor ce nu necesita abilitati sau studii specifice: Operator Publicitate online (5350 candidati) sau al joburilor din orasele de provincie: Brand Manager in Focsani (4583 candidati).

Tinand cont de concurenta acerba de pe piata muncii, din martie, site-ul Myjob ofera candidatilor la un loc de munca un cont nou, cu imbunatatiri la nivelul functional si al design-ului. Candidatii au acum posibilitatea de a posta 5 CV-uri pe site, fiecare adaptat unui domeniu sau unui job de interes, pentru a-si creste sansele sa se faca remarcati. Pentru fiecare CV, exista statistici personalizate si candidatii pot afla cat de apreciat este CV-ul lor pentru fiecare job, cate vizionari are CV-ul respectiv, cat de des apare in rezultatele cautarilor efectuate de angajatori in baza de date etc. In acest fel, fiecare candidat poate remedia eventualele puncte slabe si are mai multe sanse sa fie remarcat de recrutor si chemat la un interviu. De asemenea, CV-urile pot fi postate pe retelele sociale precum Twitter.

Tot pentru cei care cauta urgent un job, Myjob a lansat in 2009 serviciile Myjob Curier ce permite trimiterea CV-ului instant la peste 340 de companii importante din tara si Top CV, cu instrumente de evidentiere a CV-urilor pe site si in listele angajatorilor.   

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti