Product Engineer - SUA

Cambric Consulting SRL

19-06-2012 | EXPIRA LA 19-07-2012

Job expirat

RESPONSABILITATI

Cambric Consulting este o companie multinationala de servicii de inginerie in domeniul automotive, echipamente si utilaje pentru constructii si agricole pentru unele din cele mai mari companii din lume. Activitatea companiei este bazata in principal pe proiectare asistata de calculator, analiza cu element finit, simulari virtuale si suport pe partea de productie. Cambric Consulting este de 15 ani in Romania, are peste 270 angajati care isi desfasoara activitatea in centrele de inginerie din Brasov, Craiova si Iasi.



Tipul de activitate si domeniul in care lucram presupune o stransa legatura cu clientii nostri. Din aceasta necesitate a aparut un nou tip de post – Product Engineer - care creeaza o interfata intre echipa noastra de proiectare si inginerii clientului. Aceasta pozitie presupune lucrul on-site la sediul clientului in SUA sau Europa (Italia, Franta, Marea Britanie), in functie de proiect.



Inaite de plecarea on-site, liaisonul trece printr-o perioada de fomare si acomodare la sediul companiei noastre din Brasov. In aceasta perioada va invata sa utilizeze platforma CAD pe care va lucra, in functie de specificul nostru si al clientului, se va pune la punct cu cerintele si standardele de calitate ale clientului, va lucra alaturi de colegii din echipele de proiectare pentru a intelege modul de lucru si sistemul de comunicare dintre liaison si echipa si va trece printr-o serie de training-uri de soft skills (managementul proiectelor, managementul timpului, comunicare, limba engleza – exersare, etc.) menite sa ii ofere informatiile necesare pentru a face fata unor situatii complexe.



Perioada de lucru la sediul clientului presupune o parte de proiectare CAD , preluarea proiectelor de la client si transmiterea lor catre echipa de proiectanti de la unul din sediile noastre din Romania (Brasov, Iasi sau Craiova), monitorizarea lor, prezentarea periodica la client a etapelor de dezvoltare a proiectului, negocierea unor termene legate de timpul de executie al proiectului, lobby pentru proiecte viitoare.



Se lucreaza pe proiecte din domeniul mecanic, in principal pe masini si utilaje grele pentru constructii (buldozere, excavatoare, compresoare, etc) si utilaje agricole, pentru unii dintre cei mai mari producatori in domeniu : Caterpillar si Case New Holland. Se proiecteaza modificari ale partilor componente ale acestor utilaje ( caroserie, interioare, senile, cupe, motoare, etc)


CERINTE

Pentru a fi selectat pentru aceasta pozitie, candidatul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :



• Minim 3 ani experienta pe o pozitie de inginer proiectant mecanic
• Experienta in domeniul automotive, al echipamentelor si utilajelor grele, al masinilor unelte/matrite pentru aceste domenii, inginereie mecanica si industriala
• Minim 2 ani experienta in utilizarea unui soft CAD la un loc de munca (Pro/Engineer, Catia V5,Solid Works, Inventor )

• Cunostinte de GD&T si project management reprezinta un plus
• Utilizator avansat al limbii engleze atat vorbit cat si in scris
• Bune abilitati de comunicare si negociere
• Capacitate de analiza si orientare spre rezolvare problemelor
• Persoana dinamica, proactiva, cu atitudine inovatoare


BENEFICII OFERITE

Salarii la nivel occidental; posibilitatea creari unei cariere de succes in domeniul ingineriei mecanice in SUA.


DESCRIEREA FIRMEI

Cambric Consulting Romania ofera din 1989, servicii de proiectare asistata de calculator si analiza cu element finit, pentru firme de renume din industria auto si aerospatiala. Sediul central al companiei se afla in Salt Lake City - Statele Unite. Alte filiale sunt localizate in Anglia, Germania, Armenia si Romania (din 1997 Brasov, Craiova). Portofoliu nostru cuprinde firme de top din SUA si UE: Caterpillar, Case New Holland, Ford, Parker, Procter&Gamble, Sulzer etc.
Va invitam sa petreceti cateva minute pentru a explora www.cambric.com