EXPERTI

Centrul de Resurse Juridice

13-01-2009 | EXPIRA LA 17-01-2009

Job expirat

RESPONSABILITATI

Centrul de Resurse Juridice, Liga Român¿ pentru S¿n¿tate Mintal¿ anun¿¿ deschiderea procedurii de recrutare a 2 monitori (part-time) pentru completarea echipelor de monitori ai respect¿rii drepturilor omului în cadrul proiectului „Dezvoltarea ¿i aplicarea mecanismelor de monitorizare a ac¿iunilor guvernului în domeniul protec¿iei drepturilor persoanelor cu dizabilit¿¿i mintale din institu¿iile medicale ¿i de asisten¿¿ social¿ din România”, finan¿at de UE prin Programul Phare, Componenta 2 – Democra¿ie, protec¿ia mediului, protec¿ia consumatorului, dialog social, aspecte de gen ¿i ocuparea for¿ei de munc¿. Proiectul se va desfasura în perioda decembrie 2008- septembrie 2009.

Tipul de exper¿i necesari pentru completarea echipei de monitori:

1. 1 expert absolvent de studii superioare în domeniul psiho-socio-pedagogic
2. 1 expert absolvent de studii juridice



Ace¿ti exper¿i vor face parte din echipa de monitori care va avea responsabilitatea de a observa modul în care sunt respectate drepturile omului în institu¿iile publice pentru persoanele cu dizabilit¿¿i mintale din România (spitale ¿i sec¿ii de psihiatrie, centre de recuperare ¿i reabilitare neuropsihic¿, centre de plasament). Monitorii vor lucra într-o echip¿ format¿ din câte dou¿ persoane (un jurist ¿i un expert psiho/asisten¿¿ social¿).



În cadrul proiectului, monitorii vor avea urm¿toarele atribu¿ii:

- preg¿tirea vizitelor de monitorizare ¿i reevaluare (analiza informa¿iilor);

- realizarea vizitelor de monitorizare (3 vizite/echip¿);

- realizarea vizitelor de reevaluare (3 vizite/echip¿);

- realizarea rapoartelor de monitorizare/reevaluare si trimiterea acestora catre coordonatoarea de proiect;

- participarea la seminariile de informare (2 seminarii), mesele rotunde ¿i conferin¿a final¿ organizate în cadrul proiectului;

- informarea coordonatoarei de proiect cu privire la modific¿rile sau problemele care pot ap¿rea pe parcursul vizitelor de monitorizare ¿i de reevaluare.

Constituie un avantaj cunoa¿terea sistemului public de s¿n¿tate mintal¿ ¿i asisten¿¿ social¿.



Monitorii selecta¿i trebuie s¿ confirme disponibilitatea de participare la o prim¿ sesiune de preg¿tire a echipei de proiect, în a doua jum¿tate a lunii ianuarie 2009. Participarea la aceast¿ sesiune, ca ¿i la celelalte activit¿¿i ce vor fi stabilite in proiect, este obligatorie.



Recrutarea va fi coordonat¿ de c¿tre un comitet de selec¿ie alc¿tuit din reprezentan¿i ai celor 3 organiza¿ii, pe baza CV-ului ¿i a scrisorii de inten¿ie înaintate de c¿tre candida¿i. Cei selecta¿i vor participa ulterior la un interviu telefonic realizat în baza unui chestionar pentru verificarea cuno¿tin¿elor ¿i evaluarea ata¿amentului fa¿¿ de drepturile persoanelor cu dizabilit¿¿i mintale.



Aplica¿iile vor trebui trimise pân¿ pe data de 17 ianuarie 2009 orele 12.00 la Centrul de Resurse Juridice, e-mail jobs@crj.ro sau gpascu@crj.ro sau pe fax la nr. 021 212.05.19, în aten¿ia: Manager de program Georgiana Pascu, specificând la Subiectul mesajului: “Pentru Programul Pledoarie pentru Demnitate”.





Pentru informa¿ii suplimentare, v¿ rug¿m s¿ lua¿i leg¿tura cu:

Georgiana Pascu, Manager de program, tel. +40 21 212 06 90, e-mail: gpascu@crj.ro


CERINTE

Criterii de eligibilitate obligatorii::

- disponibilitatea realiz¿rii vizitelor de monitorizare neanun¿ate în institu¿iile de profil din regiunea de Sud Est ¿i Nord Est a României;

- studii superioare în domeniul psiho-social sau ¿tiin¿e juridice;

- deschidere pentru aplicarea principiilor de drepturile omului;

- munc¿ în echip¿;


DESCRIEREA FIRMEI

Organizatie Neguvernamentala