INGRIJIRE, SUPRAVEGHERE COPIII

sc al_man srl

17-06-2010 | EXPIRA LA 23-06-2010

Job expirat

RESPONSABILITATI

Unii parinti prefera sa angajeze o bona, considerand ca in acest fel copilul va fi mai bine ingrijit si in siguranta in propria casa, programul bonei este mai flexibil si convenabil pentru toti, iar in cazul mai multor copii, este mai ieftin.In general bonele sunt platite pe luna, saptamana, sau pe numarul de ore.

In Statele Unite salariul acestora este cuprins intre 300$ si 700$ pe saptamana, sau 7$/ora, este in functie de zona unde locuiesti, de cate ore munceste, sau de numarul copiilor aflati in ingrijire etc.
Principalul rol al unei bone este acela de a crea un mediu sigur, afectuos, educativ si stimulativ in care copilul sa se poata dezvolta. Fiecare post de bona presupune responsabilitati diferite, in functie de cerintele familiei, varsta si personalitatea copilului.

Printre responsabilitatile principale ale unei bone sunt:
- ingrijirea si supravegherea copilului,
- pregatirea meselor acestuia,
- intretinerea curateniei in camera si la locul de joaca al micutului,
- insotirea si angajarea in activitati educative impreuna cu copilul,
- asistarea scolarului la teme,
- meditatii pentru invatarea unei limbi straine,
- programe artistice etc.

O bona poate avea si responsabilitati conexe in limita timpului ramas dupa indeplinirea indatoririlor prioritare. In baza unui acord comun, ea poate acorda o mana de ajutor in cadrul gospodariei, constand intr-un menaj usor, cumparaturi sau comisioane, ajutor la pregatirea meselor pentru intreaga famile etc.

Programul bonei variaza de la cateva ore pe saptamana pana la 10 ore pe zi sau intern, in functie de cerintele familiei. Inca din momentul inregistrarii in baza de date, fiecare candidat opteaza pentru un anumit tip de program: part-time, full time sau intern, indicand numarul maxim de ore disponibile.


CERINTE

comunicare, corectitudine, flexibilitate la program.


BENEFICII OFERITE

Salariul unei bone variaza in general de la 2 la 5 /ora sau de la 100 la 500 /luna.

Salariul depinde de tipul de angajament:
part-time, full-time sau intern, de experienta si nivelul de educatie al bonei, de numarul de copii pe care ii are in grija si de responsabilitatile care ii revin.


DESCRIEREA FIRMEI

firma ofera personal calificat pentru ingrijire copii, batrani (bone).