SOFTWARE DEVELOPER

ADAPTIV SOFTWARE

25-08-2006 | EXPIRA LA 31-08-2006

Job expirat

RESPONSABILITATI

Suntem in cautarea unui dezvoltator in Java. Suntem in cautare de candidati cu experienta sau nu, punctele esentiale sunt potentialul, mentalitatea si capacitatea de integrare si lucru in echipa.

In proportie de 75% va fi nevoie sa scrie server side code, dar exista perspective si pentru desktop/ Swing programming.

Asteptam de la angajatii nostrii sa-si aduca aportul din punct de vedere *creativ* la activitatea firmei, nu sa fie simpli excutanti.

Asteptam de la angajatii nostri sa nu ne bullshituiasca, pentru ca in ultima instanta tot ne prindem.


CERINTE

- Notiuni avansate de OOP.
- Experienta de programare in Java care sa totalizeze cel putin un an (incluzand codul scris in facultate, timp liber etc.)

Java client side:
- basic Swing programming

Java server side:
- basic Servlet/JSP programming
- basic notions of HTML/CSS/JavaScript
- basic experience with a Java Server side MVC package (may be even Struts :-D )
- at least one web application (even sample/demo) developed, deployed and working on Tomcat, Jetty, JBOSS or a commercial web application server.
- basic JDBC

Open source packages (not required, but a *really* big plus):

SERVER SIDE
- Apache Tomcat, Jetty, JBOSS, Geronimo
- Spring, Hivemind, Picocontainer
- MySQL, PostgreSQL, Apache Derby, Hypersonic
- Wicket, Tapestry, Struts, WebWork, SpringMVC
- Hibernate, OJB, iBatis
- Sitemesh
- Quartz scheduler
- ActiveMQ, Lingo remoting, Jenks
- Orice mai puteti adauga la aceasta lista si sunt cel putin la acelasi nivel ca si utilitate/ calitatea codului.

CLIENT SIDE
- Jgoodies packages

Va rugam sa *ne contactati* cu incredere (totusi nu oferim nici o garantie) daca indepliniti cel putin una din urmatoarele conditii:

1. Ati auzit de toate package-urile de mai sus, chiar daca nu le-ati folosit pe toate in proiecte.

2. Nu ati auzit de nici un package de mai sus dar aveti o mentalitate de genul "Ok, Spring si Hibernate invat incepand de peste 10 minute si maine o sa stiu suficient cat sa inserez un user in baza de date, MySQL nu poate in esenta si ca si basic features sa fie foarte diferit fata de baza de date X pe care eu am folosit-o in trecut, si restul le prind pe parcurs" si *forta* de a pune in aplicare ceea ce v-ati propus.

3. Sunteti utilizator de Struts si desi 50% din aplicatiile server side Java scrise cu un framework sunt scrise in Struts si desi 90% din job-urile pe Server side Java au ca si cerinta Struts, ati avut nu odata impresia ca Struts sux si ati avut tendiinta sa dati cu el de pamant si sa invatati altceva, si in mod special gandurile vi s-au indreptat spre un component oriented framework de ex Tapestry/Wicket, JSF se accepta de asemenea.

4. Sunteti in primele 20 de locuri la cel putin doua examene legate de Java Client/Server programming de pe Brainbench.

5. Sunteti membru activ pe Theserverside.com sau Javalobby si puteti sa ne aratati cel putin 2 topics in care ati avut o luare de pozitie cu argumente valide si orientat pe topic, nu ca sa injurati pe cineva care vorbea tampenii.

Va rugam sa *nu ne contactati* daca:

1. Sunteti utilizator al framework-ului Struts si aveti o atitudine "Struts is the best out there, I don't need anything else" fara a fi pregatiti sa argumentati solid.

2. Nu ati reusit, cel putin odata, sa va stapaniti pornirea de a incepe sa scrieti cod imediat ce ati auzit cerintele, in loc sa luati un creion si o hartie, sau un Poseidon for UML si sa puneti pe foaie/calculator cateva dreptunghiuri/ sageti inainte de a face munca de secreatara (aka scris cod).


BENEFICII OFERITE

Fara sa minimalizam importanta aspectului financiar, beneficiile majore ar fi posibilitatea de a dezvolta/invata tehnologii de ultima ora, acumulare de experinenta.


DESCRIEREA FIRMEI

Suntem o firma de dezvoltare software recent infiintata, suntem de parere ca foarte putini in Romania stiu cum sa faca software, suntem de parere ca inca si mai putini in Romania chiar *fac* software.

Punem accent nu neaparat pe experienta candidatului ci mai degraba pe potentialul pe care il prezinta (va avertizam ca nu apreciem potentialul unui candidat dupa notele din facultate, fiind noi insine absolventi, accidental :-D, de ex. 10 pe linie este un dezavantaj net), dupa modul de gandire care trebuie sa fie deschis, pozitiv, daca se poate corect, dupa determinarea pe care o afiseaza, dupa vointa si puterea de a invata si de a-si insusi criticile, cand este cazul, sau de a riposta in prezenta unor argumente valide si nu de dragul certei.