Voluntar

Asociatia Ofensiva Tinerolor

09-05-2010 | EXPIRA LA 15-05-2010

Job expirat

RESPONSABILITATI

ESTI TANAR? AI INTRE 18 SI 28 ANI?
AI VREA SA PARTICIPI LA UN STAGIU DE VOLUNTARIAT DE O LUNA IN BUDAPESTA ?
Asocia??ia Ofensiva Tinerilor recruteaz?? tineri pentru un stagiu de voluntariat ??n cadrul programului AMICUS, ??n Budapesta, ??n care vor pleca ??n stagii de c??te o lun??, 50 de tineri rom??ni cu oportunit????i reduse (vezi mai jos detalii)* ??i v??rsta cuprins?? ??ntre 18 ??i 28 de ani.
Vei participa la actiuni ecologice, sportive si culturale, vei participa la realizarea unui documentar despre comunitatea gazd??, organizarea unei expozi??ii fotografice tematice, galerii fotografice si editarea unei reviste electronice.
ESTI INTERESAT (A)?
Atunci suna la numarul: 0731372822-persoana contact :Georgiana Serban,
sau fa-ne o vizita la sediul organizatiei din Str. Unirii nr. 5, et. 2, ap. 4, Arad, Romania.

Data limita pentru inscrire este :23.04.2010
PROIECTUL ACOPERA (FARA NICI UN COST DIN PARTEA PARTICIPANTILOR): TRANSPORT INTERNATIONAL,CAZARE SI MASA, ASIGURARE MEDICALA, MENTORAT,ACCES LA ACTIVITATI,CONSILIERE SI INTEGRARE
Criterii de selec??ie:responsabilitate,deschidere, flexibilitate,motiva??ie/interes,spirit de ini??iativ??,abilit????i de munc?? ??n echip??


CERINTE

Tinerii cu oportunit????i reduse sunt tineri dezavantaja??i fa???? de al??ii, datorit?? unor situa??ii sau obstacole men??ionate ??n lista ne-exhaustiv?? de mai jos.
??? Probleme de s??n??tate: tineri cu probleme cronice de s??n??tate, dar care le permit participarea la activit????ile proiectul men??ionat;
??? Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri sc??zute, dependen???? de sistemul de asigur??ri sociale;in situatie de somaj pe termen lung sau saracie;
??? Obstacole sociale: tineri discrimina??i pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexual??, dizabilit????i etc.; tineri ??n situa??ii precare; p??rin??i tineri ??i/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
??? Dificult????i educa??ionale: tineri cu dificult????i de ??nv????are; tineri care s-au retras din sistemul de ??nv??????m??nt formal; tineri cu rezultate ??colare slabe;
??? Diferen??e culturale: tineri imigran??i sau refugia??i, ori descenden??i ai unor familii imigran??i sau refugia??i; tineri apar??in??nd unei minorit????i na??ionale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistic?? ??i includere cultural??
??? Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilit????i reduse, sate abandonate, etc.)


BENEFICII OFERITE

Un stagiu de voluntariat gratuit o luna in Budapesta


DESCRIEREA FIRMEI

Asociatia Ofensiva Tinerilor este o organizatie care de la infiintare pana in prezent a abordat tematici foarte variate in cadrul a diferite proiecte, majoritatea acestora vizand grupul tinta tinerii. Membri si colaboratorii organizatiei au implicat diferite etnii si diferite categorii de varsta in proiecte de promovare a diversitatii culturale, a responsabilitatii in cadrul comunitatii, a promovarii transparentei decizionale in administratia publica.

In ceea ce priveste domeniul administrativ si al implicarii cetateanului in procesul decizional, organizatia Ofensiva Tinerilor deruleaza proiecte in parteneriat cu Asociatia Pro Democratia, cu Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania ??? APADOR-CH si are incheiate mandate de reprezentare cu Centrul de Resurse Juridice din cadrul Retelei SOROS. In acest spectru prin proiectele derulate am contribuit la elaborarea de studii si cercetari privind liberul acces la informatiile de interes public, transparenta decizionala si procedurile declasificarii informatiilor secretizate la nivelul institutiilor in a caror activitati s-au implicat voluntari, in principal studenti ai Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii de Vest ???Vasile Goldis??? din Arad. Activitatile de voluntariat cu caracter civic si intercultural derulate in cadrul proiectelor organizatiei Ofensiva Tinerilor sunt recunoscute ca practica de specialitate de catre Universitatea de Vest ???Vasile Goldis??? din Arad.

De asemenea, organizatia noastra s-a implicat in cadrul unor programe vizand domeniul Responsabilitatii Sociale Corporatiste

In ceea ce priveste mobilitatea tinerilor si a activitatilor in cadrul programului Youth / Youth in Action, organizatia noastra a fost partener in cadrul unor proiecte de schimburi de tineret si seminarii in Italia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Finlanda si Malta. Grupul tinta al asociatiei sunt tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 27 de ani. Organizatia noastra considera prioritara implicarea in activitati a tinerilor apartinand minoritatii poloneze in special si a altor minoritati etnice in general. Insa de la infiintare organizatia si-a asumat activitati cu adresabilitate comunitatii locale, fapt ce a dus la incheierea de protocoale si parteneriate cu organizatii non-guvernamentale si institutii dintre cele mai variate, in functie de proiectul specific avut in vedere spre implementare.

Conducerea organizatiei este asigurata de un bord format din 5 persoane si care decid asupra domeniilor prioritare pentru organizatie, asupra partenreiatelor si strategiei asociatiei. Membri bordului sunt persoane implicate in realitatile locale. De asemenea, de mentionat este si faptul ca organizatia are un grup de colaboratori externi, persoane care isi aduc aportul la proiectele asociatiei prin consultanta, coordonare si alte servicii punctuale. Spre exemplu, organizatia colaboreaza in domeniul serviciilor de training cu 10 formatori atestati si un grup de 12 facilitatori.