System Administrator

GRUP PENTALOG

21-08-2015 | EXPIRA LA 20-09-2015

Job expirat

RESPONSABILITATI

Pentalog is a leading European Software Services company, operating internationally in Romania, France, Moldova, Vietnam and Germany. The company employs over 700 engineers and IT experts who work in a very dynamic, multicultural working environment, where your talents and ambitions are recognized and rewarded and where you will have plenty of opportunities to develop as an individual and as a professional.

Imagine a highly creative and dynamic environment! Now, if you also enjoy transforming good ideas into really valuable results and if you feel that success is a good proof of an excellent teamwork, we invite you to analyze the System Administrator opportunity inside Pentalog.


CERINTE

We expect from you to have:

Knowledge in understanding of switching protocols: VLAN, WLAN, STP, LACP, Security methods in LAN Switching
Understanding of routing protocols: static, dynamic, QoS
Strong fundamentals on TCP/IP and OSI layers models
Security skills
Network Security: VPN, Firewall, IDS/IPS,
Systems Security: Gateway Antivirus/Antispam, Web / SMTP proxy,
Linux skills:
Troubleshooting on Linux Operating System's performance
Solve complex technical problems
Capable of being responsible for time and task management
Customer-oriented attitude and strong team player
Problem solving attitude

Your primary mission in the role of System Administrator will involve:

Configuring and maintaining the WAN and LAN infrastructure, establishing networking environment by designing system configuration
Maximizing network performance by monitoring performance, troubleshooting network problems and outages, scheduling upgrades
Securing network system by establishing and enforcing policies and defining and monitoring access
The support and administration of firewall environments
Remote support of on-site team and end users/customers
Repair and recover from hardware or software failures
Develop and maintain installation and configuration procedures
Work with team members to deploy and manage VMware based solutions
Good oral and written English communications skills


BENEFICII OFERITE

Attractive salary package
International working environment;
Personal development plan;
Meal tickets;
Private health insurance.


DESCRIEREA FIRMEI

Cu o prezenta activa pe piata romaneasca din 1999 si 5 agentii (Brasov, Bucuresti, Iasi, Sibiu si Cluj), Grupul Pentalog a inregistrat an dupa an cresteri semnificative.

2011 a insemnat trecerea pragului de 700 de angajati si o cifra de afaceri de 21,5 mil euro.

Oferta Pentalog este organizata in jurul a 2 linii de business: Information Systems (dezvoltarea si organizarea sistemelor informatice) si Embedded Systems (activitati R&D, CAD/CAE). Proiectele realizate imbina de o maniera optima prestatiile locale cu cele nearshore/offshore.

Avand peste 55 de clienti activi, Pentalog se afirma ca o companie internationala, cu clienti in Germania, Romania, Franta, Belgia, Olanda, Elveţia, SUA, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Maroc, Vietnam, Israel etc.. In prezent sunt in desfasurare peste 70 de proiecte in arii de activitate diverse. Clienţii Pentalog sunt din domeniul financiar-bancar, editori de software, e-commerce, distributie si logistica, industrie, telecomunicatii, turism, energie, sanatate sau social.

Sustinerea activitatilor de inovare in tehnologii informationale a fost concretizata prin crearea PentaLabbs, primul incubator privat franco-roman, complet operational din 2011. Pentalabbs asociaza excelentei tehnologice excelenta business, in cadrul unui demers pilotat de catre adevarati experti, actionand ca un multiplicator al fortei, vitezei si determinarii cu care ideile inovante pot fi dezvoltate, cu scopul de a concretiza produsele si serviciile IT de maine.

Forta Pentalog vine si din faptul ca 92% din capitalul companiei este detinut de catre angajati. 16 romani, 17 francezi si 3 moldoveni.

In 2011, pentru al 3lea an consecutiv, am fost prezenti in clasamentul Deloitte Technology Fast 500, pentru zona EMEA, cu +371% crestere inregistrata intr-o perioada de 5 ani.

In contextul unui obiectiv de ameliorare continua, Pentalog acorda o atentie deosebita activitatilor de formare interna (atat cu formator interni cat si externi), cat si integrarii de stagiari, in cadrul programelor de parteneriat cu universitatile de prestigiu. Aceste activitati sunt grupate in cadrul departamentului numit Pepiniera Pentalog.

Programul de stagii se adreseaza studentilor in anii terminali care doresc sa acumuleze o prima experienţa tehnica, cat si tinerilor absolventi care incep cariera profesionala si beneficiaza de cursuri de formare profesionala specifice.

In 2011, bugetul alocat pentru activitatile Pepinierei a fost la nivelul de 1 mil euro, numarul de zile de formare efectuate in 2011 inregistrand o crestere importanta de 58% fata de anul anterior.

Pentru mai multe detalii, accesati: www.pentalog.ro si www.pentalog.tv (postul nostru de televiziune intern, care realizeaza productii video corporate si emisiuni pe teme variate si complexe).