Specialist Implementare si suport tehnic - Solutii de stocare si protectie a informatiilor

STAR STORAGE SRL

30-10-2009 | EXPIRA LA 05-11-2009

Job expirat

RESPONSABILITATI

Implementeaza solutii de stocare a datelor de pe platforme Unix-like si Windows in SAN si, eventual, replicarea lor in centre de Disaster Recovery.
Implementeaza solutii de backup/restore si arhivare pe platforme Unix-like si Windows.
Desfasoara activitati de analiza tehnica, ofera solutii si configureaza sisteme Windows si Unix-like, inclusiv High Availability si Virtualization.
Desfasoara activitati de suport tehnic pentru solutiile implementate si sistemele configurate, on-site la sediul clientului sau remote de la sediul firmei.
Participa la intretinerea periodica a echipamentelor si programelor, on-site la sediul clientului sau remote de la sediul firmei.
Participa la instruirea administratorilor de solutii de stocare.
Participa la instruirea administratorilor de solutii de backup/restore si arhivare.
Organizeaza prezentarea de solutii / proof-of-concept pentru clienti ori colegi, in centrul de solutii al firmei.
Participa la cursuri de perfectionare organizate de firma noastra sau de partenerii acesteia, in tara ori strainatate si se certifica la finalizarea acestora.


CERINTE

Studii superioare, facultate profil informatic.
Cunostinte teoretice (tehnologii, metodologii, activitati si componente) in cel putin 2 domenii ale stocarii si protectiei datelor: SAN si Network Attached Storage (NAS) si disk array, tape library, backup si restore (solutii LAN si LAN-free), content-addressable storage (CAS), disaster recovery si business continuity, high availability, virtualization.
Cunostinte practice de gestiune a componentelor in cel putin 1 domeniu al solutiilor de stocare si protectie a datelor: administrare servere (in arhitectura POWER, SPARC, x86, inclusiv clusters si partitionare) si sisteme de operare (IBM AIX, SUN SOLARIS, Microsoft Windows, si altele Unix-like: RHEL, SUSE), sisteme de stocare pe disc (on line si near line), biblioteci cu benzi si VTL, aplicatii de backup/restore.
Cursurile de specializare si certificarile CommVault, EMC, HDS, HP, IBM, SUN, Microsoft, Novell, VMware, eventual networking ¿¿¿ se puncteaza suplimentar.
Cunostinte limba engleza: scris - nivel minim 7-8.
Permis de conducere cat. B.


DESCRIEREA FIRMEI

STAR STORAGE a fost fondata in anul 1999, ca urmare a nevoilor evidente in piata de solutii integrate la cheie, in domeniul stocarii, arhivarii si managementului de date si documente, devenind unul dintre furnizorii de top pe piata romaneasca in aceste domenii.
Furnizand numai ¿¿¿cele mai bune¿¿¿ produse, care indeplinesc cerintele existente de aplicatii ¿¿¿mission critical¿¿¿, STAR STORAGE ofera solutii integrate la preturi competitive, solutii care sunt raspunsul la nevoile evidentiate in domeniul IT, in acest moment. Portofoliul nostru de produse include echipamente de stocare (primara on-line pe discuri magnetice, secundara near-line pe discuri optice, off-line pe benzi magnetice), scanere profesionale, software de captura de documente si date, aplicatii software pentru arhivare electronica, management de documente si workflow, kituri de dezvoltare.
Pe langa furnizarea de produse de cea mai inalta calitate, STAR STORAGE ofera solutii la cheie in domeniul: stocare si arhivare de date si documente, solutii bazate pe produse de calitate (hardware si software) dar si pe o analiza complexa si o consultanta profesionala.
Solutiile STAR STORAGE sunt completate de o lista completa de servicii profesionale.
Scopul nostru principal este sa descoperim si sa intelegem nevoile reale ale clientilor nostrii, mai bine decat oricine altcineva in domeniu si sa gasim solutiile cele mai potrivite pentru acestia.
Misiunea noastra este sa construim relatii de lunga durata cu clientii nostrii si am constatat ca, pentru a realiza acest lucru, trebuie sa concentram intreaga forta intelectuala si creativitatea echipei noastre de profesionisti.