Specialist Implementare si suport tehnic - Solutii de stocare si protectie a informatiilor

Star Storage

06-04-2009 | EXPIRA LA 06-05-2009

Job expirat

RESPONSABILITATI

- Implementeaza solutii de stocare a datelor de pe platforme Unix-like si Windows in SAN si, eventual, replicarea lor in centre de Disaster Recovery.
- Implementeaza solutii de backup/restore si arhivare pe platforme Unix-like si Windows.
- Desfasoara activitati de analiza tehnica, ofera solutii si configureaza sisteme Windows si Unix-like, inclusiv High Availability si Virtualization.
- Desfasoara activitati de suport tehnic pentru solutiile implementate si sistemele configurate, on-site la sediul clientului sau remote de la sediul firmei.
- Participa la intretinerea periodica a echipamentelor si programelor, on-site la sediul clientului sau remote de la sediul firmei.
- Participa la instruirea administratorilor de solutii de stocare.
- Participa la instruirea administratorilor de solutii de backup/restore si arhivare.
- Organizeaza prezentarea de solutii / proof-of-concept pentru clienti ori colegi, in centrul de solutii al firmei.
- Participa la cursuri de perfectionare organizate de firma noastra sau de partenerii acesteia, in tara ori strainatate si se certifica la finalizarea acestora.


CERINTE

- Studii superioare, facultate profil informatic.
- Cunostinte teoretice (tehnologii, metodologii, activitati si componente) in cel putin 2 domenii ale stocarii si protectiei datelor: SAN si Network Attached Storage (NAS) si disk array, tape library, backup si restore (solutii LAN si LAN-free), content-addressable storage (CAS), disaster recovery si business continuity, high availability, virtualization.
- Cunostinte practice de gestiune a componentelor in cel putin 1 domeniu al solutiilor de stocare si protectie a datelor: administrare servere (in arhitectura POWER, SPARC, x86, inclusiv clusters si partitionare) si sisteme de operare (IBM AIX, SUN SOLARIS, Microsoft Windows, si altele Unix-like: RHEL, SUSE), sisteme de stocare pe disc (on line si near line), biblioteci cu benzi si VTL, aplicatii de backup/restore.
- Cursurile de specializare si certificarile CommVault, EMC, HDS, HP, IBM, SUN, Microsoft, Novell, VMware, eventual networking – se puncteaza suplimentar.
- Cunostinte limba engleza: scris - nivel minim 7-8.
- Permis de conducere cat. B.


BENEFICII OFERITE

-Telefon mobil, laptop, salariu fix+bonuri masa + bonusuri in functie de rezultate;
-Automobil in interes de serviciu;
-Mediu de lucru modern;
-Echipa tanara, dinamica, profesionista;
-Posibilitati de afirmare si promovare;


DESCRIEREA FIRMEI

Star Storage furnizeaza, pentru clientii sai, o gama larga de solutii si servicii in domeniul TI, fiind o companie specializata in protectia, accesul si disponibilitatea datelor si documentelor.
Bazandu-ne pe cele mai bune produse si tehnologii, oferim solutii pentru: stocarea datelor, salvarea si restaurarea datelor, recuperarea datelor in caz de dezastre si/sau asigurarea continuitatii operationale, arhivarea electronica a documentelor sau captura datelor din formulare, arhivarea analogica (pe microfilm), managementul documentelor, si implementarea fluxurilor de lucru colaborative (workflow).
in scopul maximizarii valorii furnizate clientilor, solutiile Star Storage sunt completate in primul rand de servicii de suport tehnic, dar oferim si servicii de: analiza si consultanta (inclusiv demonstrarea conceptelor in Centrul de Solutii), instruire, arhivare electronica si analogica si captura de date din formulare (prin Centrul de Conversie a Documentelor), si stocare / protectie a datelor (intr-un Data Center specializat).