Referent specialitate raportari statutare

Bancpost SA

20-09-2007 | EXPIRA LA 20-10-2007

Job expirat

RESPONSABILITATI

Intocmeste rapoartele prudentiale si statistice privind informatiile legate de credite, risc de credit si urmareste transmiterea in termen a rapoartelor la Banca Nationala a Romaniei, in format letric si electronic.
Coopereaza cu alte directii in vederea reconcilierii rapoartelor proprii cu alte rapoarte efectuate in cadrul compartimentului, directiei sau in alte directii implicate.
Analizeaza modificarile indicatorilor cuprinsi in rapoartele proprii de la o perioada la alta si furnizeaza datele necesare informarii managementului bancii sau altor utilizatori.
Intocmeste procedurile, normele de lucru si specificatiile rapoartelor proprii, si asigura implementarea in sistem informatic a cerintelor necesare intocmirii acestor rapoarte si a intretine specificatiile legate de activitatea proprie.
Intocmeste, verifica si transmite fisierele F1-F13 si FI si FG si fisierele de modificari si stergeri de grupuri de debitori la Centrala Riscului Bancare a BNR.
Corecteaza fisierele de erori primite de la Centrala Riscurilor Bancare si le retransmite la Centrala Riscului Bancare.
Pregateste fisierul de risc global pentru transmiterea in unitatile teritoriale pentru vizualizarea debitorilor
Verifica, modifica daca e cazul si transmite la Banca Nationala a Romaniei raspunsurile la cererile de conciliere.
Raspunde la cererile de modificare primite din unitatile operative, efectueaza modificarile cerute in baza de date a CRB.
Ofera suport unitatilor operative si directiilor de business interesate referitor la informatiile transmise/primite de la CRB.
Intocmeste situatia creditelor si a angajamentelor pentru agenti economici si persoane fizice pe transe de valoare si numar.
Intocmeste raportul de credite pe delincvente.(numar de zile de intarziere credite si dobanzi).
Intocmeste rapoarte sau chestionare legate de activitatea de creditare solicitate de conducerea bancii sau alte organisme (BERD, IFC, Audit intern si extern etc).


CERINTE

Studii superioare, preferabil economice;
Buna cunoastere a Regulamentelor BNR;
Cunostinte bune bancare, experienta anterioara in acest domeniu;
Abilitati de utilizare Excel, Access sau alte modalitati de operare cu fisiere mari de date;
Spirit de echipa, corectitudine, acuratete, atentie la detalii.


DESCRIEREA FIRMEI

Bancpost este astazi una dintre cele mai importante banci din Romania. Avem o echipa puternica de specialisti, dispunem de o retea teritoriala extinsa si oferim o gama larga de produse si servicii special concepute sa satisfaca cele mai exigente dorinte ale clientilor corporativi, de retail si ale persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din România.

Ne place si adesea reusim sa fim cu un pas inaintea celorlalti, sa aducem pe piata produse noi si competitive, intotdeauna orientate spre Client. Deoarece Clientul este cea mai importanta persoana din banca. Dorim ca toti clientii nostri sa fie tratati într-o maniera personalizata de catre profesionisti de valoare care sa ofere servicii excelente, produse de înalta calitate si promptitudine în acordarea de consultanta. Ne respectam partenerii de afaceri, incercam sa cream mediul de lucru ideal si conditiile prielnice pentru parteneriate “win-win” de lunga durata.

Ca urmare a intensei restructurari din ultimii doi ani, care a reproiectat activitatile sale de baza, Bancpost este astazi pregatita sa fie banca de prima optiune pentru clientii din Romania. Facem aceasta promisiune clientilor nostri: alegerea Dumneavoastra de a colabora cu Bancpost va fi rasplatita printr-o experienta placuta si profitabila.