Ofiter bancar risc – perioada determinata

Banca Romaneasca

12-09-2014 | EXPIRA LA 12-10-2014

Job expirat

RESPONSABILITATI

Obiectivul / misiunea postului
Identificarea, masurarea si monitorizarea riscului operational si a riscului reputational; monitorizeaza, dezvolta si coordoneaza planul de continuare a activitatii BCP al Bancii Romanesti.

Postul este pentru o perioada determinata de un an de zile.

Responsabilitati principale
Acorda suport si asistenta salariatilor bancii in probleme legate de riscul operational, riscul reputational, precum si salariatilor bancii ce au responsabilitatea elaborarii planurilor de actiune (planurile de actiune pentru amenintari generale, planurile de actiune pentru continuarea activitatii si planurile de actiune pentru recuperarea in caz de dezastru).
Urmareste transmiterea lunara de catre ofiterii responsabili din cadrul unitatilor bancii, a rapoartelor de risc operational precum si a informatiilor necesare pentru riscul reputational in perioada prevazuta in reglementarile interne.
Calculeaza si analizeaza lunar evolutia indicatorilor de risc operational si reputational conform metodologiei interne in vigoare
Redacteaza rapoarte periodice de risc operational si reputational pentru Comitetul de Administrare Risc, Comitetul Executiv si Consiliul de Administratie.
Centralizeaza si raporteaza conform prevederilor reglementarilor interne informatiile privind fraudele interne si externe inregistrate
Revizuieste periodic indicatorii de risc operational, metodologia de risc operational, precum si politica de risc reputational, impreuna cu managerul departamentului


CERINTE

Educatie: Studii Superioare Economice
Limbi straine: Engleza – nivel mediu
Experienta profesionala: minim 2 ani activitate bancara
Abilitati/ cunostinte specializate:
cunostinte procesare baze de date (Excel, Access);
reglementari si practica in domeniul riscului operational
Competente:
capacitatea de a face fata taskurilor concurente si termenelor scurte;
acomodare rapida la cerintele noi
gandire analitica, capacitate de sintetizare si prezentare corespunzatoare a elementelor relevante identificate, capacitate de concentrare si atentie la detalii;


DESCRIEREA FIRMEI

Cu o experienţă de 18 ani de activitate, Banca Românească oferă clienţilor săi o gamă largă de produse şi servicii pentru persoane fizice şi pentru corporaţii.

În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est, Grupul National Bank of Greece (NBG), a achiziţionat pachetul majoritar la Banca Româneasca S.A., deţinând în prezent 89,070% din capitalul social al acesteia. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este un alt acţionar important, deţinând 10,209% din capitalul social al băncii.

Prin susţinerea financiară a grupului, capitalul Băncii Româneşti s-a majorat substanţial, ajungând în prezent la aproximativ 200 milioane Eur. Banca Românească dispune de o reţea naţională formată din 134 de sucursale, din care 36 sunt situate în Bucureşti şi 6 centre de afaceri.

Grupul NBG este cel mai mare grup financiar din Republica Elenă fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999 este listat şi la Bursa de Valori din New York. Grupul NBG deţine o poziţie dominantă pe piaţa serviciilor financiare din Grecia, cu peste 1000 unităţi bancare în ţară şi în străinatate şi un portofoliu de 10 milioane de clienţi.

În afara activităţilor bancare specifice, Grupul National Bank of Greece desfaşoară în România o serie de alte operaţiuni în diverse domenii financiare. Dintre companiile mai reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece în România se numără: NBG Securities Romania, Societatea de asigurare - reasigurare GARANTA, NBG Leasing IFN S.A şi NBG Factoring Romania.