Manager Departament/Directia Analiza Financiara & Rating

Raiffeisen Bank S.A.

22-03-2007 | EXPIRA LA 28-03-2007

Job expirat

RESPONSABILITATI

- Coordoneaza si avizeaza analiza situatiei financiare a clientilor bancii (parte a aplicatiei de credit, inclusiv identificarea factorilor de risc pentru portofoliul de clienti din industriile alocate)
- Coordoneaza si supervizeaza activitatea angajatilor din subordine (echipa alcatuita din 7 analisti financiari)
- Revizuieste si avizeaza documentele elaborate in cadrul departamentului
- Gestioneaza procesul de pregatire profesionala a angajatilor din subordine
- Viziteaza clientii in vederea clarificarii aspectelor financiare si a celor legate de tranzactiile de credit
- Propune modificari ale strategiei/politicii de creditare in scopul imbunatatirii profilului de risc/profit al portofoliului de credite (risk/return profile)
- Participa direct la proiectele care se desfasoara in cadrul bancii/grupului pentru care a fost desemnat
- Asigura suport si consultanta de specialitate persoanelor implicate in procesul de creditare referitor la aspectele specifice analizei financiare si procesului de rating
- Propune metode de imbunatatire a procesului de modelare financiara, a metodelor de analiza in scopul cresterii acuratetii analizei financiare si a procesului de rating
- Rezolva aspectele constatate in inspectiile de audit si/sau BNR si asigura cerintele care decurg din respectivele rapoarte
- Asigura mentinerea/dezvoltarea unei relatii de comunicare optime cu celelalte departamente/directii din banca


CERINTE

- Studii superioare
- Cursuri de specializare in activitatea de creditare
- Minim 3 ani experienta bancara, din care cel putin 2 ani in activitatea de creditare
- Experienta in managementul unei echipe de dimensiuni medii sau mici
- Cunoasterea temeinica a reglementarilor BNR privind activitatea de creditare
- Cunoasterea specificului tranzactiilor de creditare complexe (finantari structurate, sindicalizari, leasing, forfetari, factoring)
- Foarte buna cunoastere a limbii engleze (nivel avansat)
- Abilitati de operare PC
- Abilitati de comunicare si relationare
- Capacitatea de a lua decizii in timp util
- Capacitate de gestionare/rezolvare de probleme
- Abilitati organizatorice
- Integritate si incredere


BENEFICII OFERITE

- Pachet salarial atractiv, corelat cu expertiza dumneavoastra;
- Pachet consistent de beneficii;
- Oportunitati reale de dezvoltare profesionala.


DESCRIEREA FIRMEI

Raiffeisen Bank - Banca ta de incredere
Raiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking si mobile banking.
Raiffeisen Bank aduce in Romania traditia bancara de peste 130 de ani a grupului austriac Raiffeisen, bazata pe accesibilitate, eficienta si incredere. Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) Viena este institutia centrala a Grupului Bancar Raiffeisen Bank din Austria, cel mai puternic grup bancar din tara. RZB este cea mai mare banca corporatista si de investitii din Austria si considera Europa Centrala si de Est ca piata strategica unde opereaza o retea de 15 banci cu peste 800 de unitati bancare, prin intermediul Raiffeisen International Bank Holding AG.
Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea incheiata in iunie 2002 a celor doua entitati detinute de RZB in Romania - Raiffeisen Bank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB, si Banca Agricola, achizitionata in 2001.
Istoricul si traditia de 130 de ani a grupului RZB, resursele sale, orientarea catre calitate si satisfacerea nevoilor clientilor vor constitui un sprijin in afirmarea talentului tau si te vor ajuta sa-ti transpui visele in realitate. Iti oferim un loc de munca dinamic si provocator si intreg sprijinul necesar pentru a putea obtine rezultate foarte bune.