Java Technical Lead/ Senior Java Software Engineers (Bucuresti)

GRUP PENTALOG

05-02-2011 | EXPIRA LA 11-02-2011

Job expirat

RESPONSABILITATI

Agentia Pentalog din Bucuresti s-a dezvoltat permanent, urmand un trend ascendent atat in 2009 cat si in 2010. Cu o fluctuatie de personal de aproape 0%, specialistii care au decis sa ni se alature au contribuit in mod clar la cresterea noastra.

Echipele de dezvoltare si mentenanta corectiva reunesc in total aproape 100 de persoane care lucreaza pe proiecte complexe si antrenante. Limbajele si tehnologiile principale utilizate sunt: JAVA/J2EE, C/C++, .NET, PHP, etc.

Rezultatele obtinute vorbesc de la sine si au generat “repeated business”: clientii nostri sunt in mare parte acum parteneri si fie ca extind proiecte anterioare sau ne incredinteaza noi provocari, au ales sa ni se alature in continuare.

Pentru noi contracte deja preluate, continuam sa alaturam profesionisti din IT. In acest context, pentru unul din aceste proiecte, vom alatura echipei noastre unii dintre cei mai buni specialisti in programare JAVA, pentru pozitiile urmatoare:

- Java Technical Lead
- Senior Java Software Engineers

Proiectul in sine presupune dezvoltarea de la zero a unei aplicatii care va reprezenta un server de cartografiere, pentru care veti lucra utilizand cunostinte in Apache Tomcat si OpenLayer. Aplicatia ofera o interfata web dezvoltata in Java Script, facand in acelasi timp apel la metoda Agile.

Rolul tau in echipa:

- Implicare in toate fazele de dezvoltare: design, codare si testare;
- Propunere de solutii tehnice conform specificatiilor si termenelor limita agreate cu clientul;
- Realizarea documentatiei si rapoartelor aferente;
- Asigurarea suportului informational ca membru al echipei sau mentor pentru persoanele noi/mai putin experimentate, atunci cand este cazul;
- Argumentarea coerenta atat a avantajelor cat si a limitelor unei solutii propuse.

In plus pentru pozitia de Technical Lead:
- Intelegerea in profunzime a arhitecturii aplicatiei si calibrarea ei pe nevoile clientului;
- Asigurarea livrarii unui rezultat final superior din punct de vedere calitativ, in termenul si la parametrii agreati impreuna cu clientul;
- Comunicare eficienta in cadrul echipei atat prin furnizarea adecvata a feedback-urilor pozitive si negative, cat si prin trasarea si urmarirea obiectivelor stabilite;
- Realtionare optima cu clientii pe tot parcursul proiectelor.


CERINTE

- Minim 5 ani experienta in programare JAVA;
- Excelente cunostinte Java si Service WEB (SAOP – REST);
- Experienta de lucru cu interfata JavaScriptObjectNotation (JSON) – Drag&Drop, cu JavaScript JQuery , precum si cu tool-uri de cartografiere JavaScript OpenLAYERS;
- Bune cunostinte de arhitectura Appache – Tomcat;
- Bune cunostinte Eclipse, metoda Agile, dar si in dezvoltare HTML – DOM – CSS si HTTPS;
- Baze de date: PostGreSQL 9, cu extensie POSTGIS;
- Server de cartografiere: GeoServer ( WMS-WFS );
- Dezvoltare si implementare de server WEB SOCKET;
- Conexiune anuala LDAP;
- Fluenta in limba franceza – obligatoriu;
- Cunoasterea limbii engleze – atuu;
- Pentru Technical Lead – experienta anterioara in sarcini de coordonare este un avantaj major.

Succesul tau in oricare dintre aceste posturi, depinde in acelasi timp si de o serie de ingrediente importante precum:
- entuziasm fata de ideile inovatoare discutate impreuna cu echipa;
- curiozitate vie pentru tot ce apare nou in domeniu;
- profesionalism in relatia cu clientul si cu membrii echipei tale;
- incredere si acuratete in prezentarea si implementarea solutiilor;
- autodisciplina si pasiune pentru un rezultat excelent.


BENEFICII OFERITE

- Pachet salarial atractiv, care include mai multe tipuri de prime
- Posibilitati de promovare si de dezvoltare a unui plan de cariera
- Integrarea intr-un mediu de lucru dinamic, multicultural
- Posibilitatea de a lucra in strainatate
- Tichete de masa
- Asigurare de sanatate


DESCRIEREA FIRMEI

Grupul Pentalog este un lider in servicii si consultanta IT in Romania si Republica Moldova. Grupul nostru beneficiaza de stabilitate si experienta internationala, precum si de parteneri de incredere, iar domeniile de competenta cuprind informatica de gestiune si cea industriala(R&D).

Pentalog este implicat in numeroase proiecte internationale si locale, iar clientii nostri sunt atat mari grupuri (Leroy Somer, CapGemini, Hitachi, Lexmark, Lowendal, Metro , Syngenta, Parrot, Vodafone, Elite, etc), cat si companii start-up, inovatoare (Coronis, CityVox, Dmailer, Meilleur Mobile, etc). Pentru proiectele pe care le realizam folosim de obicei cele mai noi tehnologii.

Pentalog dispune de agentii in urmatoarele tari: Romania (Bucuresti,
Brasov, Iasi), Republica Moldova (Chisinau), Franta (Orleans, Bordeaux, Paris) si Germania (Frankfurt). 80% din cifra de afaceri a agentiei din Bucuresti este realizata pentru mari clienti locali, pentru care suntem implicati in proiecte de anvergura.

Grupul Pentalog a realizat in 2007 o crestere interna de 67% si o cifra de afaceri de 5,5M?. La inceputul anului 2008, echipa Pentalog numara deja 200 de persoane.

Datorita acestor indicatori pozitivi, preconizam pentru 2008 crearea a numeroase noi posturi in toate agentiile noastre din Romania si Republica Moldova, o crestere de 40% din efectivul actual.
In contextul unei piete a muncii dificile, Pepiniera Pentalog este un program care pe de o parte formeaza tineri programatori iar pe de alta parte organizeaza traininguri pentru angajati.

Pentalog realizeaza in permanenta benchmarkuri in vederea deschiderii de noi agentii. Asadar, va propunem sa va alaturati unei echipe in plina crestere si unei companii care ofera mediul tehnologic, social si financiar necesar construirii unei cariere.