INSPECTOR AERONAUTIC

AUTORITATEA AERONAUTICA CIVILA ROMANA

19-03-2009 | EXPIRA LA 25-03-2009

Job expirat

RESPONSABILITATI

Autoritatea Aeronautica Civila Romana, cu sediul in Bucuresti, soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 38-40, sector 1, anunta scoaterea la concurs a unui post de inspector aeronautic in cadrul Serviciului Autorizari Operatori Aerieni.
Conditii de inscriere: studii superioare (aviatie, economice, juridice); cunoasterea limbii engleze (nivel avansat). Experienta in domeniu constituie un avantaj.
Concursul va avea loc pe data de 11.03.2009 ora 10:00 la sediul regiei.
Cererile de inscriere, insotite de Curriculum Vitae, copie BI/CI, copie acte de studii, cazier judiciar si adeverinta medicala vor fi depuse la registratura Autoritatii Aeronautice Civile Romane, pana pe data de 10.03.2008.
Cerintele si conditiile de organizare sunt afisate pe site-ul www.caa.ro. Relatii suplimentare se pot obtine la telefon: 0212081574, 0212081513, fax: 0212081574.


CERINTE

A. ATRIBUTII :

· participarea la procesul de evaluare in vederea autorizarii/certificarii opera-torilor aerieni romani;
· participarea la elaborarea si amendarea reglementarilor nationale privind autorizarea/ certificarea operatorilor aerieni romani;
· supravegherea implementarii reglementarilor ICAO, EASA si nationale si a procedurilor asociate aplicabile in domeniul autorizarii/certificarii operato-rilor aerieni romani.

B. CERINTE:

- studii superioare (de aviatie, economice, juridice);
- cunoasterea limbii engleze (nivel avansat);
- capabilitatea de utilizare curenta a PC-ului si a echipamentelor de birotica;
- capacitate de analiza si sinteza, disponibilitate la sarcini si dorinta de perfectionare;
- abilitatea de a lucra in echipa si a intretine relatii corecte si armonioase in mediul de activitate;
- experienta in domeniu constituie un avantaj.

C. BIBLIOGRAFIE:

- Codul Aerian al Romaniei, cu toate modificarile si completarile;
- Hotararea Guvernului Romaniei nr. 405/1993 privind infiintarea Autoritatii Aeronautice Civile Romane, cu modificarile si completarile ulterioare;
- Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1185/2006 privind desemnarea Regiei Autonome "Autoritatea Aeronautica Civila Romana" ca autoritate nationala de supervizare, organism tehnic specializat pentru indeplinirea functiei de supervizare a sigurantei zborului in aviatia civila, la nivel national;
- Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 416/2002 pentru aprobarea Reglementarilor aeronautice civile romane privind autorizarea operatorilor aerieni/RACR-AOA, Editia 2/2002;
- Anexa III a Regulamentului (CEE) nr. 3922/91 al Consiliului in ceea ce priveste cerintele tehnice si procedurile administrative comune aplicabile transportului aerian comercial;
- Regulamentul (EC) nr. 785/2004 al Parlamentului European si al Consiliului privind cerintele de asigurare a transportatorilor aerieni si a operatorilor de aeronave
- Reglementarea europeana JAR-OPS 3, aprobata prin OMLPTL nr. 437/1999.


BENEFICII OFERITE

D. CONDITII DE ORGANIZARE:

Concursul va avea lor pe data de 11.03.2009, incepand cu ora 10.00 si va consta in: testarea psihologica; testarea cunostintelor de limba engleza (scris) si testarea cunostintelor de specialitate (conform bibliografiei de mai sus - scris).
Testul psihologic este eliminatoriu, iar ponderea celorlalte doua testari in nota finala este de 80% pentru testul de specialitate si 20% pentru testul de limba engleza. Nota minima acceptabila este 7,50.
Rezultatele testarilor vor fi aduse la cunostinta candidatilor pe data de 12.03.2009, iar in cazul in care vor exista mai multi candidati care vor lua aceeasi nota, acestia vor fi chemati la un interviu pe data de 13.03.2009, interviu cu ajutorul caruia se va putea face departajarea.


DESCRIEREA FIRMEI

REGIE AUTONOMA DE INTERES PUBLIC NATIONAL
AACR ESTE DESEMNATA DE MINISTERUL TRANSPORTURILOR CA ORGANISM DE REGLEMENTARE UNIC SI AUTORITATE DE SUPRAVEGHERE IN AVIATIA CIVILA.