Inginer software... pasionat de web!

Adobe Systems

08-01-2011 | EXPIRA LA 14-01-2011

Job expirat

RESPONSABILITATI

Salut! Ma intreb cati ingineri citesc dimineata feed-urile RSS in timp ce se spala pe dinti. Sau asculta podcast-uri in drum spre birou. Sau cand dezvolta aplicatii web, stiu sa o faca astfel incat sa mearga bine si pe telefonul mobil. Poate chiar se intreaba cum merge offline, cand pierzi semnalul la metrou. Sau stiu cum pot integra retele sociale in magazinul online pe care il dezvolta pentru a maximiza vanzarile si fidelitatea clientilor. Sau implementeaza API-uri REST care nu doar ca suporta date in format JSON si XML, dar accepta si actualizari partiale? Sau se intreaba daca sa foloseasca Thrift sau Protocol buffers. Dare oare cati ingineri au uitat de cartofii sau apa de ceai care erau pe foc in bucatarie in timp ce experimentau cu un mashup peste Twitter? Sau mai ies cu colegii la un gratar cu Wii, la munte sau la alergat, chiar daca ploua?

Ei bine, daca o parte din astea iti suna familiar, atunci hai sa ne cunoastem. Noi facem parte din echipa Design & Web si reprezentam o treime din campusul Adobe Romania. Mai exact, suntem ~35 de ingineri: software engineers, whitebox & blackbox quality engineers, customer support engineers si cativa manageri. Mai avem colegi in SUA si Australia.

Focusul nostru este dezvoltarea Business Catalyst, un produs SaaS pentru construirea si managementul afacerilor online. Pe langa hosting, Business Catalyst contine functionalitati integrate de Content Management, Online Store, CRM & Web Form Builder, Email Marketing, Reporting & Analytics, custom web apps, toate cu design aproape 100% customizabil online, din Dreamweaver sau Muse. Desi pana acum am incercat sa facem Business Catalyst cea mai buna solutie integrata, multumindu-ne sa avem concurenti mai buni decat noi pe fiecare din verticalele enumerate anterior, incepand de anul urmator o sa incercam sa devenim cei mai buni din piata in fiecare din aceste domenii.


CERINTE

Dar sa revenim la inginerie. Core-ul Business Catalyst este scris in Microsoft .NET (C#, Microsoft SQL Server, WCF, si chiar si ceva VB). De aproape jumatate de an am inceput sa dezvoltam Business Catalyst ca o platforma, incepand sa expunem toata functionalitatea prin API-uri REST ce sunt deja folosite de Muse si noua interfata de administrare pe care o implementam cu Google Web Toolkit. Pe langa integrarea cu diverse produse Adobe, API-urile dau posibilitatea partenerilor Business Catalyst sa dezvolte propriile aplicatii specializate (pentru telefoane mobile, tablete, sau integrari cu back-end-uri existente in diverse industrii). Stim ca si altii au mai facut asta si invatam de la ei. Stim ca partenerii nostri avansati abia asteapta API-uri, caci stam de vorba cu ei constant pe forumul de suport, in conferinte telefonice sau video, la MAX si pe forumul de prerelease. Fiecare inginer cauta sa inteleaga cum folosesc clientii functionalitatile cerute inainte de a le implementa, caci diferenta intre un feature ok si unul grozav este in detaliile care sunt la latitudinea noastra, a inginerilor.


BENEFICII OFERITE

Daca ti se pare interesant, hai sa stam de vorba la un telefon sau vino sa ne vizitezi. Scrie-ne la hr-romania@adobe.com sau aplica online chiar aici. In prezent avem trei pozitii deschise de software engineers, deci spune si prietenilor tai ;) Daca cumva Business Catalyst iti surade, dar nu cu gura pana la urechi, avem pozitii de engineering si in alte echipe.


DESCRIEREA FIRMEI

Adobe s office in Romania serves as a Research and Development center and focuses on improving Adobe products such as Dreamweaver, Flex and AIR, and researching related web technologies. The center also provides Adobe with greater access to the business community and the expertise in the growing Eastern European market.

You will find here a Research and Development Center with passionate, exceptional and unique individuals who use their skills to shape the next web technologies. You will be a part of a dynamic and rewarding work environment which is well-known around the world. You will discover the excellent benefit plans and challenging programs at Adobe. Adobe believes personal fulfillment and company success go hand in hand, sustaining one another. In fact, our dynamic, rewarding working environment is well known including seven consecutive years on FORTUNE magazine100 Best Companies to Work For and other, similar accolades. By hiring the very best and brightest, Adobe continues to be a simply better place to work creating a dynamic environment today and providing incentives for future achievement. Adobe is an equal opportunity employer.