Inginer expert 2 - Divizia Inginerie Retele Acces si Client (IE-RA)

ROMTELECOM

12-06-2010 | EXPIRA LA 18-06-2010

Job expirat

RESPONSABILITATI

- Deruleaza activitatile din aria de competenta care ii sunt solicitate in conformitate cu termenii procedurilor in vigoare si ai indicatorilor de performanta care ii sunt definiti.
- Asigura proiectarea si ingineria retelelor de acces la nivele mari de complexitate si colaboreaza cu reprezentantii planificarii, respectiv ai implementarii si operarii, in vederea asigurarii unei performante optime.
- Analizeaza continuu informatiile asociate functionarii retelei in vederea definirii de recomandari.
- Asigura asistenta tehnica de inalta calificare in activitatea de inginerie a retelei de acces, dar si in activitatile asociate implementarii.
- Asigura suport de specialitate in vederea derularii procesului de achizitii.
- Poate fi solicitat sa contribuie la elaborarea Planului de Dezvoltare Tehnologie- componenta referitoare la retele de acces existente sau noi, prin prisma elaborarii de solutii si a estimarii de costuri.
- Contribuie la elaborarea Planului de Achizitii pe 5 trimestre -componenta referitoare la retele de acces existente sau noi, prin prisma elaborarii de solutii si a listelor de materiale (BoQ) aferente.
-Defineste sau poate fi solicitat sa verifice corectitudinea definirii de Cereri de Achizitie (PR).
-Elaboreaza Solutii de detaliu (LLD) pentru retele de acces, atat pentru sustinerea Planului de Dezvoltare cat si pentru toate cerintele spontane.
-Contribuie la elaborarea Business Case-urilor - componenta(ele) referitoare la retele de acces – pentru proiectele aprobate in Planul de Afaceri, prin prisma elaborarii de solutii de detaliu si a estimarii de costuri.
- Urmareste concurenta, progresul tehnologic si inovatia, precum si dezvoltarile de pe piata care afecteaza performanta ariei sale de responsabilitate.
- Poate fi solicitat sa asigure indrumarea tehnica a unui grup mic de ingineri/ ingineri experti, in functie de nivelul cunostintelor si al experientei sale.
- Participa la evaluarea de echipamente pentru retele de acces.
- Poate fi solicitat sa verifice implementarea efectiva a solutiilor definite.


CERINTE

-Studii superioare tehnice (domeniile Electronica, Telecomunicatii, IT).
-Minim 5 ani experienta in domeniul retelelor de acces (xDSL, FTTX, GPON).
- Minim 3 ani experienta in ingineria retelelor de acces de mare complexitate.
- Are cunostinte avansate privind principiile de planificare in aria de competenta.
- Cunostinte avansate de operare PC.
- Cunostinte avansate de limba engleza.
- Are gandire inductiva, combina diverse informatii pentru a formula reguli sau concluzii
- Atent la detalii si in indeplinirea sarcinilor de serviciu, este responsabil si demn de incredere.
- Recomandabil cel putin o certificare recunoscuta la nivel international: Cisco, Microsoft, Oracle.
- Cursurile de certificare CCNP reprezinta un avantaj.


DESCRIEREA FIRMEI

Romtelecom este o companie in miscare pe piata comunicatiilor din Romania. In ultimii ani Romtelecom a evoluat inteligent, cu multe eforturi, de la un fost monopol de stat la o companie privata, conectata la tehnologia sofisticata a acestui mileniu.
Compania ofera astazi servicii de incredere, inovatoare si usor de folosit, de la traditionala telefonie fixa, la Internet de cea mai buna calitate, dar si cel mai sigur spatiu de gazduire de date din Romania, servicii combinate de date si voce si un program permanent controlat si imbunatatit de Customer Care.
Si transformarea continua ...