Inginer Administrare Retea Nationala

UPC Romania S.A.

22-02-2010 | EXPIRA LA 28-02-2010

Job expirat

RESPONSABILITATI

-Monitorizeaza buna functionare a retelei nationale la nivelul echipamentelor de transport si a fluxurilor de date, routerelor si switchurilor de core, routerelor de border si a cmtsurilor (pe interfata de backbone)
-Preia si trateaza problemele din sistemul de ticketing, telefonic sau prin mail privitor la evenimentele aparute in reteaua nationala.
-Configureaza, reinnoieste, asigura salvarea configuratiei echipamentlor din reteaua nationala pentru a asigura un acces optim al punctelor de prezenta UPC in reteaua nationala.
-Urmareste si implementeaza procedurile si dispozitile date de departamentele specifice securitatii in reteaua UPC.
-Raporteaza toate incidentele de securitate aparute la nivelul retelei - superiorului direct, asigura prin activitati specifice respectarea conditiilor tehnice specificate in SLA (Service Level Agreement) pentru intreaga gama de servicii la nivelul retelei nationale.
-Semnaleaza superiorului direct orice problema cu implicatii majore in functionarea retelei (incarcari de fluxuri, procesoare, interfete, loss, erori etc)
-Preia si rezolva in cel mai scurt timp problemele legate de conectivitatea externa, peering-uri si conexiunile clientilor Astral cu capacitati echivalente ca marime cu puncte de prezenta UPC-Astral (sisteme).
-Implementeaza modificari de topologie si solutii furnizate de centrele de dezvoltare UPC Corporate si departamentul dezvoltare a retelei nationale, la cererea explicita a acestora sau modificari impuse de dezvoltarea retelei.
-Transmite zilnic rapoarte informative asupra activitatii desfasurate.
-Pune la dispozitia superiorului direct rapoarte care sintetizeaza activitatea desfasurata intr-o anumita
perioada.


CERINTE

1. Experienta de minim 2 ani in activitatea de suport, implementare, intretinere si monitorizare retele de calculatoare
2. Experienta minim 3 ani in domeniul telecomunicatiilor
3. Cunostinte avansate tehnologie de rutare a tehnologiilor de transport optic SDH/DWDM, servicii voce si ISP (obligatoriu)
4. Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat
5. Foarte bune abilitati de lucru cu calculatorul: Word, Excel, PowerPoint
6. Studii superioare in domeniul IT sau comunicatii
7. Cunostinte avansate de retele calculatoare de tip IP, sisteme auxiliare, programare scripting
8. Capacitate de rezolvare a problemelor, de planificare si organizare a activitatii, de a lucra in echipa


DESCRIEREA FIRMEI

UPC este una dintre cele mai dinamice companii multinationale din industria de comunicatii prin cablu din Romania. UPC face parte din Liberty Global, Inc. (LGI), unul dintre liderii mondiali in furnizarea de servicii de televiziune, voce si date, cu operatiuni in 16 tari, 10 dintre acestea din Europa. Prezenta in Romania inca din 1992, UPC este pregatita sa ofere servicii moderne in banda larga la nivel national: televiziune analogica si digitala, internet de mare viteza, servicii competitive de telefonie digitala.