Director general

ALICAT CONSULTING

25-09-2006 | EXPIRA LA 01-10-2006

Job expirat

RESPONSABILITATI

Job
-Rolul Directorului General este de a crea, dezvolta si implementa planul strategic al companiei prin alegerea celor mai eficiente variante de cost si timp.
-El este responsabil atat pentru mersul zilnic al companiei si dezvoltarea planurilor de afaceri cat si pentru planurile pe termen lung ale companiei.
-El are un rol motivational si de mentor pentru angajati. Conduce compania si dezvolta cultura companiei. Asa cum sugereaza si titlul, Director General trebuie sa conduca totul, de la boardul director (Directorul Financiar, Directorul de Relatii Publice, Directorul de Achizitii), precum si toate resursele la capacitate maxima pentru a creste profitabilitatea companiei.,
-Atunci cand Presedintele companiei ofera sugestii si idei pentru imbunatatirea companiei, este in responsabilitatea Directorului General sa implementeze, imbunatateasca sau ignore aceste idei.
-Este responsabil cu afacerile companiei, pentru ca acestea sa se desfasoare indeplinind regulile si legislatia in vigoare.
-Trebuie sa existe in cadrul companiei o persoana care sa fie antrenata pentru a-l putea inlocui atunci cand acesta demisioneaza sau se retrage, sau cand din circumstante nefavorabile nu poate conduce compania.
-El actioneaza in interesul companiei, cu onestitate si cu buna credinta fata de presedintele companiei, angajati, clienti, furnizori si alti colaboratori din domeniul de activitate al companiei.
-Trebuie sa-si foloseasca calitatile personale si profesionale alaturi de contactele, experienta si rationamentul pe care le poseda alaturi de integritatea si independenta in vederea optimizarii performantelor atat pe termen scurt cat si pe termen lung.
-Joaca un rol important in cadrul Boardului pentru ca acesta sa ia deciziile cele mai echilibrate si obiective in indeplinirea functiilor si rolurilor stabilite.
-Se asigura ca obiectivele companiei, cele agreate de Board, sunt duse la indeplinire in mod complet, prompt si corect.
-Ia parte la intalnirile Boardului care se fac de 2 ori pe an, cu o luna inainte de inceperea noului sezon (pana la 5 iulie, respectiv pana la 5 ianuarie), deasemenea ia parte si la alte intalniri care pot aparea in anumite circumstante.
-Este cel care stabileste strategia companiei in viitor impreuna cu presedintele companiei.
-Indentifica si aproba noile posturi necesare si se asigura ca noii veniti primesc toate informatiile legate de posturile respective .
-Se asigura ca Presedintele este informat in toate chestiunile importante si ca fiecare angajat are libertatea necesara de exprimare.
-Este disponibil pentru dialog cu fiecare membru al Boardului.
-Directorul General organizeaza si conduce sedintele Boardului Director, stabileste impreuna cu Sectretara agenda de lucru pentru:
Stabilirea unei strategii pentru viitorul afacerii
Recrutarea si pastrarea persoanelelor de care compania are nevoie pentru implementarea strategiei
Se asigura ca acesti oamnei isi duc la indeplinire sarcinile pentru punerea in practica a strategiei
Se asigura ca compania are sau poate obtine resursele necesare pentru plata obligatiilor membrilor Boardului pentru ducerea la indeplinire a intereselor ac
tionarilor
Se asigura ca toate chestiunile discutate si agreate de Board sunt inregistrate si focalizate corect
Se asigura ca toti actionarii sunt corect informati si la timp cu toate chestiunile importante
Se asigura de componenta Consiliului Director este echilibrata si adecvata cu necesitatile afacerii in orice moment, in special cu referire la actiunile pe termen lung, ca succesiuni, varsta si experienta.


CERINTE

Cerinte
Calitati majore:
- impozanta ,dinamica,responsabila
- abilitati de management si conducere
- calitati puternice de comunicare
- calitati de lider
- dorinta de a munci mult
- abilitate de a conduce mai multe proiecte simultan , orientat cetre tinta stabilita
- abilitati de creare si dezvoltare strategica a procesului de management
- abilitatea de a intelege rapid noile concepte si de a le adapta la necesitati
Cunostinte avansate Microsoft Office
Experienta intr-o functie de conducere cu referinte in acest sens
Cunostinte avansate limba Engleza, eventual Italiana
Absolvent al unei Facultati de Studii Economice
Carnet de conducere


DESCRIEREA FIRMEI

servicii de consultanta in domeniul resurselor umane, protectiei muncii si juridic