Director economic

Confidential

12-07-2011 | EXPIRA LA 11-08-2011

Job expirat

RESPONSABILITATI

Societate comerciala privata, cu sediul in Bucuresti dar cu acoperire nationala, activeaza ca integrator in domeniul comertului cu echipamente si materiale medicale, asigura mentenanta pentru echipamentele medicale, are o experienta extinsa ca manager de proiecte la cheie pentru amenajari, echipari si modernizari ale facilitatilor medicale, atat de stat cat si private. Societatea este incadrata fiscal in grupa de contribuabili mijlocii.
Superiori directi: Directorul Executiv si Presedintele Consiliului de Administratie
Subordonati: Personalul departamentului financiar-contabilitate
Colaborare stransa cu: Departamentul Juridic, departamentele comerciale
Principalele sarcini si atributii:
1. Conduce departamentul financiar-contabil, distribuie sarcinile de serviciu persoanelor din cadrul departamentului, controleaza realizarea lucrarilor respective.
2. Realizeaza inchiderea perioadelor contabile/fiscale, elaboreaza si verifica situatiile financiare corespunzatoare: balante lunare, declaratii lunare pentru autoritati, situatii financiare anuale, semestriale, impreuna cu documentele aferente;
3. Calculeaza drepturile de natura salariala, pregateste si depune declaratiile aferente;
4. Elaboreaza si prezinta rapoartele manageriale necesare pentru planificarea si urmarirea activitatii societatii (buget de venituri si cheltuieli, cash-flow, rapoarte privind creantele si datoriile societatii etc.), atat sub forma de prognoze/estimari cat si comparatia cu realizarile efective;
5. Mentine relatia cu bancile, elaboreaza documentele necesare pentru finantari (credite, acreditive etc.).
6. Asigura relatia cu auditorii financiari ai societatii si cu eventualii consultanti externi.
7. Reprezinta societatea in cadrul controalelor fiscale in scopul minimizarii riscurilor de natura legala in interactiunea cu organele de control;
8. Colaboreaza cu departamentele comerciale si cu departamentul juridic pentru elaborarea documentatiilor necesare si pentru urmarirea colectarii creantelor si a platii datoriilor la furnizori;
9. Asigura activitatea de trezorerie a societatii (asigura optimizarea cash-flow-ului societatii, gestioneaza platile, efectueaza schimburi valutare, depozite, prezinta oportunitatile pentru investitii pe termen scurt etc.).
10. Verifica si avizeaza din punct de vedere financiar si fiscal contractele comerciale si deconturile de cheltuieli.
11. Urmareste legislatia contabila si fiscala, studiaza impactul modificarilor legislative asupra activitatii societatii, propune solutii de micsorare a riscurilor si de exploatare a oportunitatilor.
12. Elaboreaza si prezinta conducerii societatii analize pe subiectele solicitate in diferite situatii.


CERINTE

1. Studii superioare economice corespunzatoare si experienta de minimum trei ani in postul de contabil-sef al unei societati comerciale cu o cifra de afaceri anuala de peste 4 milioane Euro. Calitatea de expert contabil reprezinta un plus.
2. Cunostinte extinse de contabilitate, fiscalitate, utilizare a programelor informatice specifice.
3. Cunostinte cel putin medii de limba engleza, vorbit si scris.
4. Experienta anterioara in utilizarea programului de contabilitate ATLANTIS reprezinta un plus semnificativ.
5. Persoana matura, echilibrata, cu bune aptitudini de comunicare, experimentata in conducerea unui departament financiar-contabil intr-o societate din economia reala.
6. Orientare spre indeplinirea sarcinilor, gasirea solutiilor si respectarea termenelor in conditiile economice si legislative actuale, adaptabilitate la situatii neprevazute si la stres.
7. Loialitate fata de societate, capacitatea de a-si alinia propriile interese cu obiectivele societatii.


BENEFICII OFERITE

- Salariu competitiv, in concordanta cu solicitarile postului, calificarea si atitudinea directorului economic.
- Masina de serviciu.
- Pachet birotica (laptop, telefon etc.).
- Posibilitatea de a fi inclus intr-un program de stimulare a personalului-cheie, in functie de performante.