Analist Risc Junior

BRD FINANCE IFN S.A.

06-07-2008 | EXPIRA LA 12-07-2008

Job expirat

RESPONSABILITATI

1.Dezvolta, testeaza si implementeaza modele de scoring si regulile automate de decizie cu ajutorul aplicatiilor SAS si Jrules.
2.Foloseste metode statistice adecvate pentru a monitoriza si a analiza performanta modelelor de scorare folosite si, in caz de necesitate, propune solutii pentru ajustarea lor.
3.Colaboreaza cu departamentele Marketing, Comercial, IT si Maitrise D’Ouvrage in vederea implemetarii noilor produse lansate ce companie.
4.Realizeaza analize statistice complexe, utilizand aplicatii informatice adecvate ca raspuns la problemele de risc.
5.Mentine relatia cu departamentul IT in vederea obtinerii indicatorilor de risc si a informatiilor necesare in diferite analize de risc;
6.Colaboreaza cu departamentul Marketing la stablirea criteriilor de selectie si la scorarea clientilor vizati de campaniile de marketing;
7.Realizeaza verificari si analize complexe ale provizioanelor si dezvolta rapoartele si modelele necesare.
8.Dezvolta si mentine programe informatice pentru calculul indicatorilor de performanta ai departamentului Recuperare. Construieste rapoarte si modele necesare pentru cresterea eficientei in departamentul Recuperare;
9.Participa la implementarea proiectului Basel II.


CERINTE

Studii superioare (Matematica/Informatica/Cibernetica/ Economterie)
Cunostinte de utilizare a instrumentelor MS Office
Cunostintele programare sunt necesare ; (SAS/SPSS) reprezinta un avantaj
Cunoasterea produselor de creditare oferite de BRD Finance
Cunostinte de baza privind metodele de analiza statistica si de evaluare cantitativa si calitativa a riscului de credit
Capacitate de analiza si sinteza
Bune abilitati de organizare
Atentie la detalii
Abilitati de comunicare
Spirit de echipa
Respectare termene limita
Cunostinte de limba franceza sau engleza
Experienta de minim 6 luni in BRD Finance


DESCRIEREA FIRMEI

BRD Finance IFN S.A. este o societate specializata in acordarea creditelor de consum, membra a Grupului Societe Generale, fiind creata in anul 2004.

Activitatea companiei este concentrata pe gestionarea creditelor pentru achizitionarea bunurilor de folosinta indelungata acordate la locul de vanzare, colaborand cu o serie de comercianti, atat la nivel national, cat si local.
Parteneriatele incheiate cu mari retele de distribuitori (precum Carrefour, Praktiker, Real, Rombiz, Cosmo, Germanos, Depozitul de Calculatoare, Daniel, Diverta, HAT), permit accesul clientilor la o mare varietate de produse, de la electrocasnice, calculatoare, bunuri de larg consum, pana la bunuri pentru casa si gradina, mobila si multe altele.

BRD Finance IFN S.A. este prezenta in magazine fie direct, prin intermediul birourilor de credite, fie al operatorilor partenerilor.