Administrator Credite Retail

Banca Romaneasca

23-10-2015 | EXPIRA LA 22-11-2015

Job expirat

RESPONSABILITATI

Administrator Credite Retail
Departamentul Administrare Credite/Sector Administrare Credite Retail
Perioada determinata 1 an de zile

Obiectivul / misiunea postului
Efectuarea operatiunilor de administrare a creditelor retail: generare si verificare contracte credit, operatiuni de acordare si tragere credit, operatiuni de rambursare anticipata, arhivare documente, monitorizare polite de asigurare/garantii,etc

Responsabilitati principale
•Intocmeste contractele aferente creditelor retail, conform procedurilor in vigoare, in conformitate cu conditiile de aprobare a creditelor
•Verifica documentele necesare acordarii si tragerii creditului
•Efectueaza in sistem operatiunile legate de acordare, tragere, garantii si polite de asigurare
•Monitorizeaza pe baza de rapoarte specifice centralizatoare: politele de asigurare, rapoartele de reevaluare, etc.
•Raspunde de depozitarea/arhivarea dosarelor de credit, a contractelor de credit si a documentelor post-tragere in conditiile impuse de procedurile in vigoare
•Efectueaza operatiuni specifice de administrare a creditelor, in conformitate cu termenii procedurii de administrare credite retail si instructiunilor de lucru, cu instructiunile primite pe cale ierarhica de la superiorul direct, cu respectarea conditiilor de aprobare a creditelor: rambursari, inregistrare polite de asigurare, garantii , restructurari credite etc
•Efectueaza lucrarile periodice in conformitate cu reglementarile interne (borderouri prime asigurare borderouri notificari,memo)
•Acorda suport sucursalelor pentru desfasurarea in conditii optime a operatiunilor


CERINTE

•Educatie: studii medii/superioare
•Limbi straine: engleza – nivel mediu
•Experienta profesionala: minim 1 an in sistemul bancar
•Abilitati/ cunostinte specializate: cunoasterea operatiunilor bancare, utilizare PC/tehnica din dotare

Competente
spirit de echipa
abilitati de comunicare
abilitati de planificare si organizare a volumului propriu de munca capacitate de concentrare si atentie la detalii
rezistenta la stres


DESCRIEREA FIRMEI

Cu o experienţă de 18 ani de activitate, Banca Românească oferă clienţilor săi o gamă largă de produse şi servicii pentru persoane fizice şi pentru corporaţii.

În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est, Grupul National Bank of Greece (NBG), a achiziţionat pachetul majoritar la Banca Româneasca S.A., deţinând în prezent 89,070% din capitalul social al acesteia. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este un alt acţionar important, deţinând 10,209% din capitalul social al băncii.

Prin susţinerea financiară a grupului, capitalul Băncii Româneşti s-a majorat substanţial, ajungând în prezent la aproximativ 200 milioane Eur. Banca Românească dispune de o reţea naţională formată din 134 de sucursale, din care 36 sunt situate în Bucureşti şi 6 centre de afaceri.

Grupul NBG este cel mai mare grup financiar din Republica Elenă fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999 este listat şi la Bursa de Valori din New York. Grupul NBG deţine o poziţie dominantă pe piaţa serviciilor financiare din Grecia, cu peste 1000 unităţi bancare în ţară şi în străinatate şi un portofoliu de 10 milioane de clienţi.

În afara activităţilor bancare specifice, Grupul National Bank of Greece desfaşoară în România o serie de alte operaţiuni în diverse domenii financiare. Dintre companiile mai reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece în România se numără: NBG Securities Romania, Societatea de asigurare - reasigurare GARANTA, NBG Leasing IFN S.A şi NBG Factoring Romania.