Despre Fundatia Teofania

Fundația Teofania – http://fundatiateofania.ro

Fundația Teofania
Misiunea Fundației Teofania este de a valoriza relatiile de intrajutorare dintre oameni, de a promova toleranta dintre persoane si grupuri si de a raspunde nevoilor materiale, educationale si culturale ale unor categorii defavorizate. In cei peste 16 ani de activitate am derulat mai multe activitati si proiecte la nivel regional (Arad, Timis, Caras-Severin si Hunedoara) din care amintim:
• Imbunatatirea calitatii vietii la nivelul a 12 comunitati locale din judetul Arad prin ajutorarea a peste 1.000 de familii defavorizate social, varstnici aflati in stare de risc social, persoane cu dizabilitati, departamentelor de asistenta sociala din cadrul administratiilor locale precum si alte institutii publice (9 scoli si gradinite, 16 biserici si manastiri, camine sociale, 7 APL-uri, 14 organizatii neguvernamentale, 7 institutii medicale). Aceste activitati se deruleza prin proiectul “Ajutati-ne sa-i ajutam”, un proiect de suflet, cu caracter permanent al Fundatiei TEOFANIA.
• Scaderea ratei abandonului scolar in randul a 320 elevi de gimnaziu din cartierul Dragasani – Arad si diminuarea fenomenului “gasti de cartier”.
• Consiliere multipla pentru persoane victime ale violentei in familie in cadrul Centrului TEOFANIA din Arad;
• Programe multiple de educatie extracurriculara in scoli pentru dezvoltarea de abilitati, competente si responsabilitate in randul elevilor, pentru prevenirea HIV/SIDA si a violentei in familie.
• Consilierea agresorilor din familii, in cadrul Centrului ALTER EGO din Arad; Complexul Social Sfantul Ioan Maximovici se doreste a fi un centru multifunctional (de zi si rezidential) pentru urmatoarele categorii de beneficiari: copii abandonati; copii fara ocrotire parinteasca si copii cu nevoi special; copii supradotati, dar lipsiti de resurse material si victimele violentei in familie (femei, mame si copii lor). Proiectul se afla in derulare fiind in faza de constuire in localitatea Slatina Nera, judetul Caras-Severin.
In derularea actiunilor sale Fundatia TEOFANIA a promovat relatiile parteneriale cu administratiile locale (Consiliul Local Arad, Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara Arad, Primaria Sintea Mare, Primaria Sasca Montana, Primaria Dezna), institutiile publice (Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Agentia Judeteana de Ocupare si Formare Profesionala Arad, Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Serviciul de Probatiune de pe linga Tribunalul Arad, Penitenciarul Arad), alte organizatii neguvernamentale. Principalii finantatori: Fundatia Reningsborg Open Hand – Suedia, West Dale Propriety – Canada, Fondul Roman de Dezvoltare Sociala, Alcoa Foundation USA, Agentia Nationala pentru Protectia Familiei, Consiliul Local Arad, Asociatia Gam Care – Belgia, Episcopia Ortodoxa Romana Arad, Asociatia METAMORFOSIS.

Job-uri:

Aceasta companie nu are oferte de joburi create

Contact

Str Abrud, nr. 80, bl. 219, parter, Arad, jud Arad, Arad